Републиканците от Камарата на представителите казват, че новата банкова призовка показва, че Хънтър Байдън е изброил къщата на баща си в Уилмингтън в връзки с Китай

...
Ръководената от републиканците Комисия за надзор на Камарата на представителите
Коментари Харесай

Ръководената от републиканците Комисия за надзор на Камарата на представителите извика банка за архивите на Хънтър Байдън и получи два банкови превода от китайски граждани до Хънтър Байдън през 2019 г., в които като адрес на бенефициент е посочен домът на президента Джо Байдън в Уилмингтън, Делауеър, съобщи групата във вторник.

Призовката, която беше издадена тихомълком в понеделник, е първият път, когато комисията издаде призовка до банка конкретно за архивите на Хънтър Байдън, каза източник пред CNN.

Председателят на Надзорния съвет на Камарата на представителите Джеймс Комър каза след обявяването, че призовката е „много конкретна“ и че тези два банкови превода са първите примери, които групата е открила, че Хънтър Байдън получава пари директно, а не чрез фиктивна компания.

„Това отиде директно при Хънтър Байдън и посоченият адрес беше на Джо Байдън“, каза Комър пред репортери.

Шестте призовки, които комисията издаде на банките до този момент, бяха за архиви на бизнес партньори на Хънтър Байдън. Комисията все още планира да издаде призовки на Хънтър и Джеймс Байдън, брат на президента, за техните лични и бизнес досиета, според източника.

Твърди се, че телеграмите са били адресирани до Хънтър Байдън, когато баща му не е бил на поста и не доказват, че Джо Байдън е получил част от парите. CNN по-рано съобщи, че Хънтър Байдън е използвал адреса на Уилмингтън в шофьорската си книжка и домът е бил мястото на семейна намеса срещу зависимостта му от наркотици през 2019 г.

Комер каза на CNN, че неговата група се опитва да състави времева линия за това къде е живял Хънтър Байдън по това време.

Според комисията телеграфните съобщения показват, че Хънтър Байдън е получил телеграфно съобщение на стойност 10 000 долара от Уанг Син на 26 юли 2019 г. Отделно, на 2 август 2019 г. Хънтър Байдън твърди, че е получил телеграфно съобщение на стойност 250 000 долара от Джонатан Ли и Тан Линг. И двата кабела посочваха дома на Джо Байдън в Уилмингтън, Делауеър, като адрес на бенефициент. Комисията не предостави банковите преводи в съобщението си във вторник.

Адвокатът на Хънтър Байдън Абе Лоуел каза, че новото обвинение от Камарата на републиканците „се изпарява във въздуха в момента, в който фактите излязат наяве“. Лоуел каза, че през 2017 г. Хънтър Байдън е направил „значителна инвестиция“ в Bohai Harvest Rosemont Partners, където Ли е главен изпълнителен директор. През 2019 г., годината на банковите преводи, Лоуел каза, че Хънтър Байдън заема средствата, използвайки собствения си капитал като гаранция, и причината, поради която преводите отиват на адреса в Уилмингтън, е, че това е единственият постоянен адрес на Хънтър Байдън по това време.

„Това беше документиран заем (а не разпределение или изплащане), който беше преведен от частно лице към новата му банкова сметка, в която беше посочен адресът в шофьорската му книжка, адресът на родителите му, защото това беше единственият му постоянен адрес в време“, каза Лоуел в изявление, предоставено на CNN. „Очакваме повече случаи, в които републиканските председатели изопачават истината, за да подведат хората, за да популяризират своя фантастичен политически дневен ред.“

Говорителят на Белия дом за надзор и разследвания Иън Самс каза в изявление за CNN: „Републиканците от Крайната камара изтласкват полускрити намеци и конспиративни теории, които отново не показват доказателства за неправомерни действия от страна на президента Байдън, а само по-дискредитирани лични атаки срещу него и неговото семейство, в тъжно усилие да отклони вниманието от хаотичната им неспособност да управляват, което ни води до ръба на опасно затваряне на правителството.

Републиканците в Камарата на представителите все още не са открили конкретни доказателства, че Джо Байдън се е облагодетелствал финансово от бизнес сделките на сина си и се насочиха към обвиненията на президента в лъжа и корупция.

Комър каза в изявление за CNN: „Злоупотребата с обществена длъжност от страна на Джо Байдън за финансовите печалби на семейството му застрашава нашата национална сигурност. Какво направиха Байдън с тези пари от Пекин?“

Бившият бизнес сътрудник на Хънтър Байдън Девън Арчър свидетелства пред Конгреса по-рано тази година, че Хънтър Байдън е поставил баща си на високоговорител пред Ли, но този бизнес не е бил обсъден.

„Мисля, че трябва да разберете, че не е имало бизнес разговор за таблица с ограничения, такса или нещо подобно. Бяха, знаете, просто общи любезности и, знаете, разговор като цяло, знаете, за географията, за времето, каквото и да е то“, свидетелства Арчър.

Арчър също каза, че тогавашният вицепрезидент Джо Байдън се е ръкостиснал с Ли и по-късно е написал препоръка за колеж дъщерята на Ли да отиде в Джорджтаун, но тя не е постъпила.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР