Ръководената от Бойко Атанасов КФН през миналата седмица отказа да

...
Ръководената от Бойко Атанасов КФН през миналата седмица отказа да
Коментари Харесай

КФН допусна за търговия на БФБ акции и облигации на три дружества

Ръководената от Бойко Атанасов КФН през предходната седмица отхвърли да утвърди проспекта на софтуерната " Биодит "

© Надежда Чипева Комисията за финансов контрол (КФН) позволи до търговия на фондовата борса две нови излъчвания акции и една облигации на сдружения от орбитата на икономическата група " Химимпорт " и на енергийният необут Христо Ковачки. Така с скъпите бумаги ще могат да се подписват покупко-продажби още тази есен.

Новите емитенти

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В известие след съвещание във вторник регулаторът осведоми, че е одобрил планът на " Порт флот- Бургас " да качи за търговия на БФБ емисия от 10 млн. акции, представляващи капитала на сдружението. То оперира на пристанището в Бургас и се занимава с въвеждане и извеждане на кораби и други плавателни съдове в врата. За предходната година сдружението има доходи от 5.4 млн. лева и облага от 1.4 млн. лева, написа във финансовия му доклад.

" Порт флот-Бургас " е благосъстоятелност на " АРЗ - Холдинг 2002 ", чийто шеф е Десислава Филипова - свързващо лице във компании на Ковачки като " Енергоремонт Топлоелектрическа централа Бобов дол ".

На същото съвещание КФН е одобрила и допускането до борсата на два инструмента, издадени от компании в орбитата на " Химимпорт ". " Финанс асистанс мениджмънт " е вписано в регистъра на обществените сдружения с емисията си 650 хиляди акции с номинал 1 лева Това се случва след нарастването на капитала, в което вземат участие " Финанс инфо асистанс " и " Лизинг финанс ". Дружеството има утвърден проспект за обществено предложение на 150 хиляди нови акции. Операцията е поета от капиталовия медиатор " Реал финанс ", а банката настойник е Тексим банк.

Другият проспект, който получава утвърждението на регулатора, е за допускането до търговия на емисия облигации за 25 млн. лева Те са издадени от " Солар логистик " при закрепен годишен лихвен % от 4.4%, платим на 6-месечен интервал. Дългът е издаден през януари тази година и падежира през 2027-а.

" Солар логистик " е новото име на " Севко България " - компания, учредена с предмет на активност инсталиране на слънчеви панели, в това число върху лични терени. До предходната година тя бе благосъстоятелност на следената от " Химимпорт " компания " Холдинг Нов век ", само че през февруари е трансферирана на " Капман Грийн енерджи ", в която обаче огромни вложители са пенсионни и взаимни фондове близки до икономическата група. За предходната година " Солар логистик " има 3.3 млн. лева чиста облага, с помощта на доход с еднократен резултат - прехвърлянето на взимане за 3.7 млн. лева на " Капман грийн енерджи фонд ", зародило във връзка покупко-продажба на неподвижен парцел, се вижда от финансовия му доклад.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР