Ракетно-ядреният щит като единственият гарант за националната ни сигурностМного интересна

...
Ракетно-ядреният щит като единственият гарант за националната ни сигурностМного интересна
Коментари Харесай

Още веднъж за отношението ни към изборите в САЩ

Ракетно-ядреният щит като единственият поръчител за националната ни сигурност

Много забавна верига от истории стартира да изплува от мъглата на повишените упования на някои наши политици и медии по отношение на възможното завръщане на власт на Доналд Тръмп в Съединени американски щати. Тогава, през 2016 година, някои, припомням си, от наслада, че той завоюва, се ровиха из Москва да търсят американското знаме и когато го откриха, обикаляха столицата с него.

Помните ли тази история? Реалността обаче опроверга упованията от Тръмп. Именно при него стартира санкционният напън, първо върху Китай и по-късно върху Русия, което в продължение на четири години сътвори основата за актуалната невъзможност, която се оформи с идването на Джо Байдън.

По някаква причина някои хора не осъзнават, че в случай че Байдън не беше пристигнал и Тръмп беше останал, нищо в украинската наклонност нямаше да се промени фундаментално, само че реакцията на Вашингтон против нас с началото на Специалната военна интервенция очевидно щеше да се окаже още по-конфронтационна. Както се споделя, поставете Майк Помпео и Антъни Блинкен един до различен и усетете разликата.

. Интервю на Тъкър Карлсън с блогъра Лекс Фридман, където той назовава диалога с съветския президент Владимир Путин „ неистинен “ и отхвърля нацизма в Украйна. Честно казано, разочароваща е не „ промяната на обувките във въздуха “, а и самият Путин не си правеше илюзии преди, както почтено призна на Дмитрий Киселев: „

Липсата на обучение на Карлсън и крайният примитивизъм на мислене са разочароващи. Какво значи Това е цялостна нелепост. Нека прочете книгата на немския професор от университета в Хайделберг Мануел Саркисян „ Английските корени на немския фашизъм “. Между другото, това му коства „ възбрана на специалността “ в Европа и насилствена емиграция в Мексико.

Или дано огледа разкритията на Майкъл Ледин, главен спешен политически пълководец и идеолог на неоконсерватизма, който се оплаква задочно на Хитлер точно тъй като е „ приватизирал “ нацизма, до момента в който фашистката концепция като цяло, съгласно Ледин, е „ благосъстоятелност “ на цялото човечество. А глобализмът, който същият Тръмп маркира с формулата на „ Вашингтонското тресавище “ - това в действителност ли е неонацизъм? А в отчета на Трилатералната комисия „ Кризата на демокрацията ” през 1975 година не предричаше ли ново издание на фашизма? И тъй наречените, и така нататък..

Но не приказваме за това, а за връзката му с Тръмп. След като разкри диалога си с Фридман, Тъкър „ се разчехли “ изцяло. Той даде да се разбере, че не е отишъл в Москва без да пита, а по команда и се е държал по време на изявлението по метода, по който му е предложено. Ореолът на „ акулата ” на самостоятелната публицистика незабавно избледня. Тръмп инструктирал ли го да се държи обичайно? За някакви си техни лични цели?

Виждате ли, в този момент неговият някогашен вицепрезидент Майк Пенс прави изказвания, заклеймяващи Тръмп, даже Белият дом видя това. Вместо Пенс, слуховете слагат Карлсон на тази позиция, може би по тази причина Тръмп мълчи по тази тематика, с цел да не си завоюва спомагателни съперници?

А от работата му във Fox News, от която съгласно общите показа Карлсон е отхвърлен точно от„ дълбинните хора ”? Не направиха ли това с ръцете на Тръмп, като в същото време компрометираха бившето си създание от Демократическата партия, от която се отхвърлиха?

Логиката е елементарна: в случай че в дълбините на „ задкулисието “ е взето решение за замяна на Байдън с Тръмп, начертавайки на последния четиригодишен проект, според който с неговите ръце би трябвало да се изчистят тези, „ които е належащо “, с цел да си възвърнат те самодейността и по-късно и превъзходството?

Дали тази версия, подхранвана от „ удобното показване “ на Карлсън при Фридман, дава отговор на информацията за тясната връзка на Тръмп с елитните английски кръгове? Всъщност, изцяло!

А това значи ли, че всичко, което Тръмп в този момент споделя за украинския спор, не го задължава с нищо и в действителност дейностите му ще бъдат разнообразни? Като най-малко това не може да се изключи.

Имайки поради зоологично-екзистенциалното равнище на английската русофобия, може ли да се допусна, че те се пробват да приспиват и заблуждават Русия, в това число благодарение на такива Карлсони, с цел да я слагат по-късно пред напълно друга действителност? Познавайки англичаните, това напълно не буди подозрения.

Има ли такава непотвърдена версия на записа на диалога сред немските генерали, който Карлсон може да е донесъл в Москва, който е пристигнал с такава задача и го е предал на Едуард Сноудън? При към момента жив татко - Ричард Карлсън, някогашен шеф на Гласът на Америка? Това интервенция на Тръмп за прикриване на осведомителна измама ли е?

Русофобска публикация, напълно в полза на киевския режим, във The Washington Post (WP), отдадена на президентските избори в Русия. Съжалявам, само че WP е всекидневен представител на Републиканската партия, а не на Демократическата партия.

Републиканските босове в никакъв случай не са били комплиментарни към Русия и Путин, а „ Вашингтонското тресавище “ на окръг Колумбия на първичните избори гласоподава не за Тръмп, а за Ники Хейли. Но все пак те освен в този момент записаха вътрешнопартийната победа на Тръмп, само че преди шест месеца не му попречиха да смени управлението на Камарата на представителите, което, както виждаме, доста ускори позицията на Тръмп.

Пропуснахте този епизод? Не можахте да устоите? Или просто се преструваха, че ще се съпротивляват? Съмняваме се, че някой от експертната общественост, при здрав разум и почтена памет, ще се наеме да твърди недвусмислено, че с публикуването на сходни поголовни материали един от водещите американски вестници работи в прорез с ползите на претендента от партията, за която е работи, а не в негов интерес, даже и да не е обществено притежание. Теории на конспирацията? Въобще не! Реална политика.

Вярно е, че в случай че включите мозъка си, даже тази обява надалеч не е толкоз еднопосочна. „ Украйна и 55 страни ” осъдиха Русия? Колко членове, извинете, има в Организация на обединените нации? Да, 193. Аритметиката на помощ. Оказва се, че НЕ са осъдили, което значи, че са подкрепили – 138, нали? Следователно малко повече от 28% са осъдили, от които две трети са членове на НАТО и неевропейски спътници на Вашингтон.

А подкрепилите? Малко под 72%. И Вашингтонските мошеници назовават това квалифицирано болшинство на съветска поддръжка „ изолираност “ на Русия? По-скоро Западът е изолиран в личното си „ тресавище “, което Тръмп не харесва толкоз доста. А какво да кажем за мненията към тази публикация, където Тръмп се загатва понякога и от самото начало в отрицателна конотация като последовател на тоталитаризма?

Дали демократите започнаха да тролят WP, или личният им републикански електорат има отрицателно отношение към Русия, само че не харесва и Тръмп? Това е! И в случай че е по този начин, то същинската опора на Тръмп са точно „ дълбоките “ елити, които най-вероятно се нуждаят от него, с цел да рестартират политическата система, другояче няма по какъв начин да се отърват от лудите „ пилета от гнездото Обама-Клинтън “. Не на всеки, като на Виктория Нуланд, ще разрешат да „ разпилее 10,5 милиарда за „ мекато мощ “ в Украйна за подготовката на 2014 година

Унгарският министър председател Виктор Орбан, който се завърна от визитата при Тръмп, на който, съдейки по разкритията му, изпя куп похвали.

Това е главното, което Орбан сподели в изявлението си след срещата във Флорида. Тоест, приказваме за 2020 година, в която, в случай че Тръмп беше запазил резиденцията си в Белия дом, щеше да възстановява комерсиалните връзки с Пекин, които се сриваха от 2018 година

Възниква въпросът за какво му е било да ги унищожава или той ги е унищожил, с цел да ги възвърне след това? Това значи ли, че „ дълбоките “ кръгове зад Тръмп са трансформирали целите си в своята политика „ разделяй и владей “? Първоначално беше решено да се разделят Русия и Китай посредством флирт с Москва на фона на борба с Пекин. И тогава, когато този метод не вървеше добре, те взеха решение незабавно да се върнат назад към китайското направление? И да преминат към изостряне на съветското направление?

Най-интересното е, че Байдън стартира да организира точно тази политика, правейки всичко допустимо да притегли китайския водач Си Дзинпин на двустранни срещи, пробвайки се да се споразумее с него за сметка на Москва. Когато в отговор беше декларирано, че руско-китайските връзки са „ по-твърди от камък “, стана ясно, че „ Сънливият Джо “ не съумява и е нужна противоположна рокада. И в този момент Тръмп упълномощава Орбан да каже това, което е споделил при идването си в Будапеща от Мар-а-Лаго. Иначе без глоба Орбан в никакъв случай нямаше да каже това.

Какво остава в последна сметка като резултат? Много просто нещо. И има проводници на тези ползи, натоварени да поддържат салдото сред двата бряга на „ херинговата локва “, както Арнолд Тойнби, един от създателите на „ концептуалната “ система от елитни връзки, елегантно наречена Атлантика.

Ще стане ли Тъкър Карлсън вицепрезидент на Съединени американски щати, изключително откакто Пенс, за разлика от Камала Харис, се дистанцира? Ще рискуват ли западните елити да откажат да признаят резултатите от съветските избори и да се окажат против целия световен Юг, който безспорно признава тези резултати? Ще се опита ли Тръмп да продължи играта на „ черна котка “ сред Москва и Пекин?

Това са все значими въпроси, само че както за нас, по този начин и за китайците, те са тактически. Както споделя Путин, за тях на Запад е въпрос на владичество, а за нас е на живот и гибел. Затова дано всички спрем експертните спекулации с американските избори. Не ни трябват нито Тръмп, нито Байдън. Имаме потребност от предвидимост в връзките и разговора.

И в случай че, признаваме си, през днешния ден не можем да разчитаме на такава предвидимост, значи желаеме там безпорядък. И продължение на борбата сред американските Елцин и Горбачов до положение на цялостна вътрешна повърхностност и безпардонност. За да спечелим време. С разбирането, че без значение кой ще се окаже в Белия дом, сигурността на Русия, на нашите другари и съдружници е директно подвластна от бойната подготвеност на нашия противоракетно-ядрен щит. Без него от дълго време щяхме да бъдем изядени.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед1439425 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед32309Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед109532Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед110066Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед53296Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед164940Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128871Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед109532Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед110066Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед96272Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурна Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР