Ракетите, които Русия е изстреляла срещу Украйна, струват на Москва

...
Ракетите, които Русия е изстреляла срещу Украйна, струват на Москва
Коментари Харесай

Forbes: Ракетите, изстреляни срещу Украйна, струват на Русия поне 7,5 млрд. долара

Ракетите, които Русия е изстреляла против Украйна, костват на Москва най-малко 7,5 милиарда $, написа украинското издание на сп. Forbes. Смята се, че по време на войната Русия е изстреляла 1300 ракети по Украйна: 235 ракети " Калибър ", от които 183 са изстреляни преди 24 март, а 52 ракети са изстреляни единствено в един ден - на 26 март.

Най-вероятно ракетите са доста повече, тъй като статистиката се води единствено когато класът на ракетата, изстреляна против Украйна, е известна тъкмо.

Министерството на защитата на Украйна няма точна статистика за броя на изстреляните ракети от клас " Искандер ", " Точка-У " и " Х ", тъй че изданието приема, че съотношението им е останало същото като на 24 март. Тогава Министерството на защитата означи, че 62% от ракетите са „ Искандер”, 30% от клас Х, и 8% „ Точка-У”.

Цената на ракетите може да варира доста. " Точка-У ", съгласно уеб страницата Military Russia, се прави оценка на 300 хиляди $, цената на " Калибър " - 6,5 милиона $ в сходство с експортния контракт с Индия от 2006 година Ракетите от клас X-101 са по-модерни и усъвършенствани от " Калибър ", по тази причина са и по-скъпи.

Общата цена на изстреляните по Украйна ракети е на стойност 7,5 милиарда $./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР