Ракети и дронове, изстреляни от Русия в интензивна поредица от

...
Ракети и дронове, изстреляни от Русия в интензивна поредица от
Коментари Харесай

Русия започна интензивни нощни атаки в цяла Украйна, насочени към южния пристанищен град Одеса

Ракети и дронове , изстреляни от Русия в интензивна поредност от национални въздушни офанзиви през нощта, са развалили до сериозно равнище пристанищна инфраструктура в Южна Украйна, в това число терминали за зърно и нефт , и са ранили минимум 12 души. Това оповестиха украински публични лица в сряда, предава „ Асошиейтед прес “.

Въздушното нахлуване беше ориентирано към южния пристанищен град Одеса за втора поредна нощ, дни откакто съветският президент Владимир Путин удостовери, че Москва ще спре присъединяване си в Черноморската самодейност за зърно , което разреши на основен експорт на зърно да доближи до света, в това число доста страни, изправени пред опасността от апетит.

Междувременно съветски служби за изключителни обстановки в Крим оповестиха, че повече от 2200 души са били евакуирани от четири села поради пожар във военно оборудване. Пожарът е предизвикал и затварянето на значима автомагистрала, съгласно Сергей Аксьонов, назначеният от Русия началник на полуострова, който беше анексиран през 2014 година

Той не посочи повода за пожара в оборудването в Кировски регион, който пристигна два дни след нападението на мост, свързващ Русия с Крим, за което Кремъл упрекна Украйна. В изказване в Telegram Сергей Попко, началник на Киевската градска военна администрация, сподели:

„ Тежка нощ на въздушни офанзиви за цяла Украйна. “

Украинските управляващи оповестиха за повече дронове и ракети, изпратени против повече елементи от Украйна, в сравнение с през последните дни. Попко посочи, че офанзивите са били изключително яростни в Одеса за втора поредна нощ. Оперативното командване „ Юг “ на украинската войска заяви, че минимум 12 цивилни са били ранени при офанзивата против региона на Одеса.

Регионалният губернатор на Одеса Олех Кипер разяснява, че офанзивата е включвала „ десетки ракети и ударни дронове “ , ориентирани към пристанището и инфраструктурните уреди. Отломки от свалени ракети и дронове паднаха върху жилищни здания, морски курорти и хранилища, предизвиквайки пожари и ранявайки няколко души.

Русия е атакувала пристанището и основната инфраструктура с ракети Оникс и Х-22, сподели Кипер. Терминали за зърно и масло бяха ударени, повреждайки резервоари за предпазване, товарно съоръжение и причинявайки пожар. Разположени са чиновници на Спешна помощ.

Цените на пшеницата се покачиха с повече от 2,5% във вторник и над 3% в сряда на фона на съветските офанзиви в Одеса, която е основен център за експорт на зърно за света, илюстрирайки безпокойството на международните пазари единствено дни откакто Москва се отдръпна от договорката за зърно, което разреши на Украйна да транспортира зърно до елементи на земното кълбо, където хората гладуват. Въпреки това комерсиалната цена в сряда от 6,91 $ за бушел към момента беше с повече от 85% под пика от предходната година.

Най-малко шестима поданици на Одеса, в това число 9-годишно момче, са потърсили здравна помощ поради пострадвания, породени от счупено стъкло и други предмети.

Останките от свалената ракета Kh-59 сътвориха огромен кратер в друга част на града, оставяйки трима цивилни ранени и няколко здания развалени. Осем дрона Shahed също бяха свалени в по-широкия регион на Одеса, където се оповестява за развалени два склада с тютюн и фойерверки.

Русия също нападна Киев с ирански дронове Shahed , само че без „ без резултат “, сподели Попко. Украинската противовъздушна защита прихвана всички дронове, ориентирани към столицата и предварителното следствие сподели, че няма жертви. Атаката в Одеса беше съпроводена от други удари в Украйна. През последните 24 часа минимум един човек беше погубен, а други 21 души бяха ранени при съветски офанзиви. Един човек е умрял в североизточната област Харков, покрай неспокойния регион Купянск. В Донецк 10 души бяха ранени при обстрела на седем града, в това число Авдиевка, Мариинка и Часов Яр. Двама души бяха ранени при обстрел в региона на Николаев и един човек беше ранен в региона на Херсон.

В региона на Житомир в Украйна съветски офанзиви с дронове са развалили част от инфраструктурата и частни домове , съгласно районния губернатор Виталий Бунечко. Не се оповестява за жертви .

Властите в украинските райони Полтава и Кировоград също оповестиха за офанзиви.

Последният бараж пристигна един ден, откакто Русия извърши това, което московското министерство на защитата разказа като „ удар на отмъщение “ против украински военни обекти покрай Одеса и крайбрежния град Николаев, употребявайки прецизни оръжия с морско изстрелване.

Русия упреква Украйна за удара от 17 юли по Керченския мост , който свързва Русия с Крим и е основна артерия за военни и цивилни доставки. Висшата организация за сигурност на Украйна наподобява безмълвно призна ролята си в офанзивата от 17 юли, само че не пое непосредствено отговорност, повтаряйки отговорите си след предходни сходни офанзиви на Керченския мост.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР