Ракета SpaceX с трима американски астронавти и един руски космонавт

...
Ракета SpaceX с трима американски астронавти и един руски космонавт
Коментари Харесай

Нов американско-руски екипаж излетя към МКС

Ракета SpaceX с трима американски астронавти и един съветски космонавт излетя от Флорида и се насочи към Международната галактическа станция (МКС).

Те имат шестмесечна задача, а космосът е една от дребното области, в които Съединени американски щати и Русия не престават да си сътрудничат тясно макар войната в Украйна, съобщи Би Би Си.

Тримата мъже и една жена са в капсула, употребена в космоса четири пъти преди този момент от компанията SpaceX на Илон Мъск.

Те възнамеряват да извършат разнообразни опити.

Изследванията им ще включват развъждане на изкуствени копия на човешки органи за проучване на дегенеративни болести в среда с ниска гравитация - което не е допустимо на Земята.

Екипажът излетя от галактическия център " Кенеди " във Флорида в 22:53 ч. локално време (03:53 ч. по Гринуич на 4 март).

Първият опит за изстрелване в събота беше анулиран заради мощни ветрове.

Матю Доминик е началник на задачата и дружно с американката Джанет Епс и руснака Александър Гребенкин прави първия си полет в космоса.

Другият член на екипажа е лекарят Майкъл Барат, който посещава МКС за трети път.

Международната галактическа станция е рядко срещана област на интернационално съдействие сред разнообразни международни държавни управления и се поддържа от галактическите организации на Канада, Европа, Япония, Съединените щати и Русия./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР