Ракета-носител Falcon 9 от пети опит осъществи успешно изстрелване на

...
Ракета-носител Falcon 9 от пети опит осъществи успешно изстрелване на
Коментари Харесай

SpaceX изстреля успешно ракета Falcon 9 с италиански сателит

Ракета-носител Falcon 9 от пети опит реализира сполучливо изстрелване на италианския спътник COSMO-Skymed, заяви компанията SpaceX. Стартирането, в началото планувано за 27 януари, бе отлагано четири пъти: три пъти заради метеорологични условия, а в неделя бе анулирано заради появяването на външен транспортен съд в зоната на изстрелване, напомня БГНЕС.

Спътникът, предопределен за радарно сондиране на Земята, се извежда на ниска земна орбита. COSMO-SkyMed е вторият сателит от ново потомство в съзвездието спътници, употребявани за военни и цивилен цели от италианското държавно управление. Първият бе изстрелян през 2019 година с съветска ракета " Союз ". Съзвездието включва и четири спътника от първо потомство. Според изданието Space Flight Now данните от тези спътници се употребяват за следене на кораби в Средиземно море, за помощ при бедствия, в селското стопанство, а също по този начин са потребни за проучване на климата.
SpaceX изстреля ракета със спътници Starlink (ВИДЕО)
Американската компания SpaceX изстреля ракета Falcon 9 с група от микроспътници Starlink. Изстрелването от космодрума в Кейп Канаверал...
Прочети повече
Това е третият полет в космоса за първата степен на ракетата, употребена при изстрелването, като двете половини на носовия конус на ракетата към този момент са били в космоса три пъти. Следвайки технологията на SpaceX и след днешния старт, първата степен на ракетата-носител също направи отвесно кацане покрай мястото за изстрелване за следващо потребление.



Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР