Ракът причинява над половината смъртни случаи, свързани с работното място,

...
Ракът причинява над половината смъртни случаи, свързани с работното място,
Коментари Харесай

ЕП прие мерки за по-безопасни работни места

Ракът предизвиква над половината смъртни случаи, свързани с работното място, точно по тази причина през днешния ден (25 октомври) Европейският парламент одобри правила, намаляващи риска от излагане на канцерогенни субстанции на работа.
Приетите с 540 гласа " за ", 6 " срещу " и 11 " въздържал се " нови правила прибавят 11 нездравословни вещества към листата от субстанции, които подлежат на ограничавания.
Те ще наложат също по този начин по-внимателно проучване на други субстанции, които засягат способността за забременяване и раждане, и ще накарат работодателите да правят оценка по-добре рисковете за здравето на техните чиновници.
Новото законодателство може да помогне за спасяването на 100 000 живота през идващите 50 години.
Основните детайли, които са включени в новите текстове са:
Хром VІ: беше авансово контрактувано да се дефинира гранична стойност на експозиция от 0,010 mg/m³ за период от 5 години след датата на транспонирането, като тази гранична стойност след това ще бъде намалена до 0,005 mg/m³. Беше въведена дерогация за заваряване и плазмено рязане или за сходни работни процеси, които генерират пари, с гранична стойност на експозиция от 0,025 mg/m³ за период от 5 години след датата на транспониране и 0,005 mg/m³ след това;
Прах от твърда дървесина: Съветът и Европейският парламент реализираха единодушие по гранична стойност на експозиция от 3 mg/m³ в продължение на пет години след влизането в действие на директивата, а по-късно — до 2 mg/m³;
Респирабилен прахуляк от бистър силициев диоксид: Комисията се ангажира да оцени нуждата от смяна на граничната стойност за респирабилния прахуляк от бистър силициев диоксид като част от идната оценка на използването на директивата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР