Ракът и десетките му разновидности вече изместват сърдечните заболявания по

...
Ракът и десетките му разновидности вече изместват сърдечните заболявания по
Коментари Харесай

Коя е най-смъртоносната болест в развитите държави

Ракът и десетките му разновидности към този момент изместват сърдечните болести по брой отнети животи. Твърдението важи за хората на възраст сред 35 и 70 години, които живеещи в страни, където приходите са междинни или над междинните в международен мащаб.

Това сочат резултатите на скорошно изследване, извършено в Квебек, Канада, което демонстрира, че от 2003 година насам случаите на рак са се нараснали доста.

Смъртоносните сърдечни болести към момента са водещата причина за гибел в световен проект, само че в страни от " първия свят ", измежду които са Канада, Швеция и Обединените арабски емирства, ракът лишава до два път повече животи от сърдечните заболявания.

На пръв взор това е много необичайно, като вземем поради, че медицинските услуги в тези страни са на много високо равнище. А Швеция да вземем за пример се слави като една от най-здравословните страни в света.
 Сърцето, сърдечните болести и по какъв начин да се предпазим от тях
Как да пазим сърцето крепко

Малки, само че значими стъпки

Сред страните със междинна рентабилност, където ракът се трансформира във водеща причина за гибел, са Иран, ЮАР, Колумбия, Китай, Бразилия, Аржентина, Чили, Турция и Полша.

Според учените, сърдечните болести стартират да изостават зад рака, защото към този момент има голям брой ефикасни медицински средства за предотвратяването и преодоляването им. При онкологичните болести обаче тези механизми и способи са доста по-малко.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР