Ракът е заболяване, при което възниква неконтролируем растеж на клетки

...
Ракът е заболяване, при което възниква неконтролируем растеж на клетки
Коментари Харесай

Acibadem лекува тумори с нова, ЯМР-направлявана лъчетерапия


Ракът е заболяване, при което поражда неконтролируем напредък на кафези в дадена част от тялото, който може да се популяризира и в други елементи. Болестта може да стартира съвсем на всички места в човешкото тяло, формирано от трилиони кафези. Когато кафези порастват по неконтролиран метод, те могат да образуват бучка, издутина, маса, която се назовава израстък.

Отделението по радиационна онкология Acibadem в Турция дава първокласни грижи за пациенти с всички типове онкологични болести. Acibadem разполага с една от най-добре оборудваните клиники за лъчетерапия в света. Без значение от какво лекуване се нуждае пациентът, центърът е оборудван с високотехнологична инсталация, в това число ЯМР-направлявана лъчетерапия с MRIdian, адаптивна лъчетерапия с Ethos, Truebeam, Trilogy, Tomotherapy, Кибернож и Гама нож, които съставляват уреди за стереотактична радиохирургия.

Апаратурата обаче не е задоволителна, с цел да обезпечи първокласно лекуване. Успешното лекуване изисква висококвалифицирани и опитни лекари, които да изберат най-хубавото решение за всеки пациент. Всеки член на отделението по радиационна онкология в Acibadem има своя лична област на специфичен фокус и знания. Всеки разполага с висока експертиза в съответна сфера на радиотерапията.

Лекари от целия свят изпращат пациенти с онкологични болести в Acibadem по две аргументи: най-съвременното софтуерно съоръжение и изключителния опит на медицинските екипи. Един от тези пациенти е Мирослав, ориентиран към Acibadem от доктор в Сърбия:

„ След биопсия на простатата, лекарят ми предложи лъчетерапия. Имам рак на простатата. Тогава не знаех доста за уредите за лъчетерапия. По-малкият ми брат работи за компания за здравни технологии в Швейцария. Разказах му за диагнозата си и какво ми предложи лекарят като лекуване. Той в началото беше шокиран от заболяването ми. Въпреки че ракът на простатата е най-често срещаният тип рак при мъжете, човек в никакъв случай не мисли, че някой от околните му ще получи такава диагноза някой ден. Ден по-късно обсъдихме какъв е най-хубавия вид за моето лекуване. Той ми изпрати информация за лъчетерапия, направлявана от ЯМР. Това се смята за най-новата технология за радиотерапия. Начира се MRIdian. Според професорите, той обезпечава явен фокус върху тумора, като го нападна с високоенергийни лъчи и има невиждано равнище на акуратност при лъчелечение. Но нито една болница в Сърбия не разполага с тази технология. Въпреки това, ние намерихме болница наоколо до страната ни, която разполага с апарата и има доста квалифицирана клиника по радиационна онкология. Намира се в Истанбул, Турция. Болница Acibadem прави това лекуване. Освен това, те са един от първите центрове, които употребяват тази технология. Затова имат сериозен опит и знания за работа с MRIdian. Също по този начин е забавно, че когато прочетох публикацията за техния опит с MRIdian, написана от екипа експерти по радиационна онкология на Acibadem, разбрах, че те имат доста пациенти с рак на простатата и висок % на успеваемост ”.

Така Мирослав идва в Истанбул и болница Acibadem, където се среща със експерт по радиационна онкология. Консилиум от експерти в лекуването на рака изготвя проекта му за лекуване. Лекарите назначават ЯМР-направлявана лъчетерапия. Мирослав минава 5 сесии на лъчетерапия. След извършеното лекуване туморът е премахнат.

Отделението по радиационна онкология в Acibadem приема по към 1300 новопостъпили пациенти всяка година. Те пътуват до Истанбул от разнообразни краища на света. Д-р Енис Йозяр, професор по радиационна онкология, твърди, че в клиниката се употребяват най-новите технологии, а с помощта на новия уред MRIdian лекарите имат опцията да усилят дозата и да реализират по-добри резултати без повишение на токсичността и страничните резултати. Оценката на пациентите се прави с мултидисциплинарен метод от противотуморни бордове. В болничното заведение има общ противотуморен ръб, ръб за рак на гърдата, за тумори на храносмилателната система, за урогенитални тумори, детски противотуморен ръб и други



Професорът по радиационна онкология доктор Бану Аталар отбелязва, че MRIdian сплотява два апарата в едно: ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) и устройство за лъчетерапия, което води до по-добро визуализиране на тумора и по-точно прицелване в него. „ Друго преимущество на системата MRIdian е, че дава опция за адаптивна лъчетерапия. Адаптивна лъчетерапия значи, че даже в случай че пациентът се движи по време на облъчването, както се случва с дишането или биенето на сърцето, лекарят и радиологичният екип могат да приспособяват лекуването съгласно тези придвижвания. Или простичко казано, апаратът MRIdian разрешава да поправяме лекуването според от моментната анатомия на пациента и придвижванията вътре в тялото. Вярвам, че тези преимущества ни разрешават да лекуваме пациентите все по-добре с всеки минал ден “, добавя тя.

Acibadem е един от дребното онкологични центрове в света, които употребяват устройството MRIdian при лекуване на рак на панкреаса, простатата, черния дроб и други местоположения. За да научите повече, можете да се свържене с осведомителния офис на Acibadem в София:

Тел. 02 851 1228





 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР