Раждането на ресторант Unica става в ресторант Космос. И по-точно

...
Раждането на ресторант Unica става в ресторант Космос. И по-точно
Коментари Харесай

Ново място: Unica

Раждането на ресторант Unica става в ресторант " Космос ". И по-точно след години диалози сред притежателя му Николай Григоров и мениджъра и винен съветник Атанас Балев. В тези диалози все по-често се прокрадвала Италия. Накрая се избистря концепцията за италиански ресторант, но с едно " само че ". Италиански, само че на българска почва. " Уника " се намира на място, където преди този момент е имало китайски, съветски заведения за хранене, споделят, че и бардаци. А на езика за недвижимости - на " топ локация ". Иначе казано - жълти павета плюс панорама.

Българската диря в това италианско място ще откриете най-много в консолидираното на български артикули и подправки в ястията. Например посрещането с хапки фокача със зехтин и шарена сол. Въпреки че фасадата не дава отговор на това очакване, в Unica може да влезете на пица и бира. Има 10 пици и 6 в жанр " романа ", сред тях и такива с филе " Елена ", луканка, катък или овчи кашкавал.

Въпреки че официално няма никакво разделяне, в Unica има чувството за два ресторанта. Първият е повече " пица с чаша бира/вино ", и този на втория етаж, който, да кажем, че е по-официалното му лице. Ето някои неща, които може да опитате там: салатата с ягоди, прошуто крудо, бадеми, пармиджано с дресинг от овче кисело мляко. Интересно поднесената бурата. Въпреки че е при салатите, дружно с доматения сок и олиото от рукола е по-скоро доста свежа студена чорба. И доста по-добре върви с лъжица, а не нож и вилица. Красиво поднесеното ризото с телешки момици, скариди и женско биле, поръсено с лимон и салвия. " Карбонара " с жълтък - засищаща, само че и доста лека по едно и също време. Или меланзаната с моцарела и зрял овчи кашкавал, скрита под пухкава бурата на пяна.
Фотограф: Цветелина Белутова
Италианско-българската нишка продължава и при 80-те виновност в ресторанта: класическите италиански сортове санджовезе или пино гриджо, отгледани и създадени в България, български рубини (който е кръстоска сред сира и небиоло), солидно показване на мавруд в друг жанр и технология.
Реклама
Unica мина през дълъг ремонт и е имало за какво. В последна сметка се е получило нещо елегантно. Дървен под, светла ламперия, стена с растения (истински), разкрит до бетона таван и зелено, което ми подсети главата на дива патица тъкмо преди да падне мрак. Да прибавим и изрисуваната стена на прилежащата постройка. Винаги е хубаво да се видят старания да се облагороди средата и отвън личното килимче. Всичко това - избор на артикули, усет и конюнктура - слага ресторанта в най-високия сегмент заведения за хранене. Странното е, че това въобще не се отнася до цените.

И най-после - тук има и магазин. Може да си купите опаковани десерти от ресторанта, равиоли, отново на ресторанта, които за 5 минути да си сготвите у дома, много виновност на положителни цени или артикули на Валери Нешов. Останалото може да го намерите и другаде, само че задачата е всичко в бъдеще да бъде личен импорт. бул. " Цар Освободител " 8А
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Марина Караконова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР