Рафинерията в Бургас може да работи с всякакви видове петрол,

...
Рафинерията в Бургас може да работи с всякакви видове петрол,
Коментари Харесай

Добрев: За последните 6 месеца е имало три срещи между Денков, Василев и собственика на Лукойл

" Рафинерията в Бургас може да работи с всевъзможни типове нефт, само че Асен Василев издейства дерогацията единствено и единствено, с цел да печелят съветските компании. " Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС и ръководител на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев.

По думите през последните шест месеца е имало три срещи сред Николай Денков, Асен Василев и притежателя на " Лукойл " и няма нито един формален документ за която и да е от тях.

" Представете си, лети мултимилиардерът от Русия с частния си аероплан, с двамата си заместници - огромните притежатели на " Лукойл ". Отиват на среща в Министерския съвет с Денков и Василев. От тази среща няма нито предварителна информация, нито по-късно. Ние по какъв начин разбираме? Те (ръководството на " Лукойл " - б.р.) отиват на посещаване в президентството и оттова желаят една фотография, на която ние виждаме, че тези хора са били тук. " – разяснява Добрев.

По думите му, всякога когато се повдигне тематиката за дерогацията, това раздрусва „ цялото Народно заседание, целият кабинет, хвърчат закани за оставки “, което е срамно, тъй като " целият свят към този момент намерено твърди, че България е троянският кон на Русия в Европа ".

" Все отново отстъпката от два месеца е по-добра от отстъпката от 12 месеца, която сътрудниците направиха. Септември сякаш се подписахме всички по предложение след 30 дни да се спре дерогацията и тези 30 дни станаха 12 месеца. " – добави той.

В момента плащаме за горива колкото останалите европейски страни, макар че единствено ние имаме дерогация и на ниска цена съветски нефт, акцентира Добрев. Той е безапелационен, че цените на горивата няма да се трансформират след отпадането на дерогацията:

" Аз приказвах с един от вносителите и той сподели, че през последната една година " Лукойл " държи цената с една стотинка под вноса, с цел да държи 100% пазарен дял в страната. Вносната опция няма да разреши горивата да скочат, няма логичност. "

„ Изгубих религия в страната, тъй като признати от Народното събрание закони не се извършват “, сподели още Делян Добрев.

Той означи, че не е работа на страната дали " Лукойл " ще си продаде активите, а дали купувачът няма да е е някой " затулен съветски притежател ", който да злоупотребява на гърба на българските консуматори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР