Рафинерията в Бургас може да работи с всякакви видове петрол,

...
Рафинерията в Бургас може да работи с всякакви видове петрол,
Коментари Харесай

Делян Добрев: За последните 6 месеца е имало три срещи между Денков, Василев и собственика на Лукойл

" Рафинерията в Бургас може да работи с всевъзможни типове нефт, само че Асен Василев издейства дерогацията единствено и единствено, с цел да печелят съветските компании ". Това съобщи по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС и ръководител на енергийната комисия Делян Добрев.

По думите през последните шест месеца е имало три срещи сред Николай Денков, Асен Василев и притежателя на " Лукойл " и тях няма нито един формален документ за която и да е от тях.

" Представете си, лети мултимилиардерът от Русия с частния си аероплан, с двамата си заместници - огромните притежатели на " Лукойл ". Отиват на среща в Министерския съвет с Денков и Василев. От тази среща няма нито предварителна информация, нито по-късно. Ние по какъв начин разбираме? Те (ръководството на " Лукойл " - б.р.) отиват на посещаване в президентството и оттова желаят една фотография, на окято ние виждаме, че тези хора са били тук ".

Всеки път като се повдигне тематиката за дерогацията, се разтриса цялото Народно заседание, целият кабинет, хвърчат закани за оставки, разяснява Добрев и го дефинира като срамно, тъй като " целият свят към този момент намерено твърди, че България е троянският кон на Русия в Европа ".

" Все отново отстъпката от два месеца е по-добра от отстъпката от 12 месеца, която сътрудниците направиха. септември сякаш се подписахме всички по предложение след 30 дни да се спре дерогацията и тези 30 дни станаха 12 месеца ".

В момента плащаме за горива колкото останалите европейски страни, макар че единствено ние имаме дерогация и на ниска цена съветски нефт, сподели още Добрев. Той е безапелационен, че цените на горивата няма да се трансформират и след отпадането на дерогацията.

" Аз приказвах с един от вносителите и той сподели, че през последната една година " Лукойл " държи цената с една стонитнка под вноса, с цел да държи 100% пазарен дял в страната. Вносната опция няма да разреши горивата да скочат, няма логичност ".

Изгубих религия в страната, тъй като признати от Народното събрание закони не се извършват, разяснява Делян Добрев.

Не е работа на страната дали " Лукойл " ще си продаде активите, а дали купувачът няма да е е някой " затулен съветски притежател ", който да злоупотребява на гърба на българските консуматори, съобщи депутатът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР