RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Египет заплашва да прекрати своя

...
RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Египет заплашва да прекрати своя
Коментари Харесай

Египет заплашва да прекрати ключов мирен договор, ако Израел нахлуе в граничния град с Газа, твърдят официални лица

RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Египет заплашва да приключи своя кротичък контракт с Израел, в случай че израелските войски бъдат изпратени в гъсто популации Град Рафа, граничен с Газа, и споделя, че боевете там могат да наложат затварянето на главния маршрут за доставка на помощ на обсадената територия, споделиха в неделя двама египетски публични лица и западен посланик.

Заплахата за прекъсване на Споразуменията от Кемп Дейвид, крайъгълен камък на районната непоклатимост за съвсем половин век, пристигна, откакто министър-председателят Бенямин Нетаняху сподели, че изпращането на войски в Рафа е належащо, с цел да се завоюва четиримесечната война против палестинската въоръжена формация Хамас.

Над половината от популацията на Газа от 2,3 милиона са избягали в Рафах, с цел да избягат от боевете в други региони, и са натъпкани в разпръснати палаткови лагери и ръководени от Организация на обединените нации приюти покрай границата. Египет се опасява от всеобщ приток на стотици хиляди палестински бежанци, на които може в никакъв случай да не бъд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР