Рафаел Надал започна преследването на 12-а титла от Мастърс турнира

...
Рафаел Надал започна преследването на 12-а титла от Мастърс турнира
Коментари Харесай

Надал: Ще трябва да играя добре в срещата с Григор

Рафаел Надал стартира преследването на 12-а купа от " Мастърс " шампионата в Монте Карло. В първия си мач испанецът надви над сънародника си Роберто Баутиста Агут с 6:1, 6:1 за единствено 77 минути. В четвъртфиналите Надал ще се изправи против най-хубавата ни ракета Григор Димитров, като се надява и против него да покаже добра игра.
 Григор отупа Щурф и за втора поредна година ще играе с Надал в Монте Карло
Точно преди месец Рафа бе заставен да се отдръпна от “Мастърс ” шампионата в Индиън Уелс поради травма в дясното коляно. Той не можа да излезе на полуфиналите против огромния си противник Роджър Федерер, а след това се отхвърли от присъединяване на шампионата от същата категория в Маями.

Успешното му завръщане в игра на неговата обичана настилка обаче му дава очаквания за сезона на клей.

“Това е единствено първият мач и беше доста позитивен старт. Резултатът приказва за това. И чувството на корта, също. Не мога да ви кажа, че съм възвърнал формата си, просто започнах добре. За първи път от близо година играя на тази настилка. Не мога да се преструвам, че не изпитвам никаква болежка. Важното е, че съумях да се движа добре по корта и бях убеден в нещата, които правех. Щастлив съм за този доста позитивен старт ”, съобщи Надал след успеха над Агут.

Днес левичарят ще се опита да завоюва своята 70-а победа в княжеството. Няма различен състезател, спечелил толкоз доста мачове на сингъл на шампионат от сериите “Мастърс 1000 ” на АТР.

Срещата сред Надал и Димитров ще бъде повтаряне на миналогодишния полуфинал, в който испанецът отстрани българина след победа с 6:4, 6:1. Балансът сред двамата е 11-1 победи в интерес на Рафаел Надал, а в последните четири дуела на клей Григор е спечелил едвам един сет.

“Разбира се, едно такова положително начало оказва помощ. Срещу Григор ще бъде още един добър тест, тъй че ще забележим. Трябва още веднъж да играя добре. Имам потребност да играя повече мачове, да извозвам повече време на корта и, несъмнено, успехите оказват помощ. Всяка победа носи позитивна сила, убеденост в играта и опциите на тялото. Това е нещото, от което нуждая се в този момент. Ще се опитам да продължа по същия метод ”, съобщи Рафа.

Двубоят сред Рафаел Надал и Григор Димитров ще се организира на централния корт и ще стартира към 16:00 българско време 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР