Рафаел Надал стартира миналогодишния си сезон по истински впечатляващ начин,

...
Рафаел Надал стартира миналогодишния си сезон по истински впечатляващ начин,
Коментари Харесай

Надал след загубата: Няма място за притеснение, разполагам с достатъчно време до АО

Рафаел Надал започва миналогодишния си сезон по същински впечатляващ метод, спечелвайки три следващи трофеи - в Мелбърн, на Аустрелиън Оупън и в Акапулко, и достигайки до край на Мастърса в Индиън Уелс. Това значи, че до края на март испанецът ще има извънредно тежката задача да отбрани цели 3350 точки, които образуват повече от половината му точков актив все още. В първия си мач за сезон 2023 обаче Матадора не съумя да покаже най-хубавото си равнище и позволи поврат против Камерън Нори с 6:3 3:6 4:6 на отборната смесена конкуренция United Cup.

На последвалата си конференция рекордьорът по трофеи от Големия шлем съобщи, че макар провалянето няма място за терзание, защото до началото на Откритото състезание на Австралия има задоволително време, през което да направи нужните настройки в играта, с цел да усъвършенства представянето си. 

" Днешното ми показване надалеч не бих го определил като пагубно. Разбира се, мога да върша някои неща по-добре, постанова се. Необходимо е придвижването ми да бъде една концепция по-бързо, би трябвало да бъда по-солиден, да върша по-малко неточности и да взимам по-добри решения в някои моменти, да не избързвам. Също по този начин обаче би трябвало да отдадем заслуженото на Камерън, тъй като той направи извънредно положителни неща през днешния ден. Колкото до мен, считам, че има какво да усъвършенствам, само че до Аустрелиън Оупън остава задоволително време, в което да го направя. 

Особено при започване на сезона е нужно да се възползваш от възможностите си, с цел да спечелиш, тъй като това прави пътят нататък по-лесен. Когато постигнеш победа, след това имаш по-голямо убеденост, чувстваш се по-спокоен. Не това обаче бе казусът с мен през днешния ден. Днешният дуел към този момент е в предишното. Сега е време да обърна внимание на нещата, довели до провалянето и да опитам да ги поправя. В същото време има и положителна страна, а точно обстоятелството, че съумях да бъда конкурентоспособен на един страховит тенисист. Не бива да забравяме и това ", добави 22-кратният притежател на " мейджър " титли.

" I have time before the Australian Open. puts his loss to into perspective
— Tennis Majors (@Tennis_Majors)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР