Рафаел Надал се завърна победоносно на корта. 12-кратният шампион в

...
Рафаел Надал се завърна победоносно на корта. 12-кратният шампион в
Коментари Харесай

Надал след победата: Всяко завръщане е все по-трудно; глупост е да бъде считан за фаворит

Рафаел Надал се завърна победоносно на корта. 12-кратният първенец в Барселона потегли с експресна победа над Фабио Коболи с 6:2 6:2 и несъмнено може да бъде удовлетворен от себе си, имайки поради, че не беше играл формален мач на клей от 2 години насам. Впоследствие Матадора не скри насладата си от това най-много още веднъж да бъде на корта, само че остава реалист и признава, че старите му триумфи не значат нищо към този миг:

" Опитвал съм се и съм го правил толкоз доста пъти в кариерата си. Всеки път обаче става все по-трудно да се завърна, тъй като одъртявам и би трябвало да го приема. Преминавам през доста тежки моменти. Същевременно значи извънредно доста за мен, когато мога да бъда в Тура за няколко дни, да упражнявам с момчетата и да се състезавам с тях. Все още изпитвам задоволително огромна приятност, с цел да не преставам напред.

Спомням си всеки един сложен миг и знам какво ми е коствало да бъда още веднъж на тенис корта, тъй че правя оценка този миг, още повече на този стадий от моята кариера. Беше необикновено да се състезавам пред цялостни трибуни вкъщи и се любувах оптимално на тази опция. Сега не сме в позиция да проучваме чак толкоз доста детайлите от тактическо естествено.

За страдание, има прекалено много неща, за които би трябвало да мисля, до момента в който доближи до тактиката. Опитвам да се приспособявам и да се състезавам с наличните ми към този стадий сили " - призна 22-кратният " мейджър " притежател.

Накрая Надал разяснява думите на Стефанос Циципас, който изрече мнение, че Краля на клея е кадърен да доближи до финала в Барселона и си остава един от огромните любимци в шампионата:

" Предполагам, че има огромна доза почитание към достиженията ми в този шампионат, само че към този момент не съм любимец. Това е нелепост и даже той го знае. Всички знаят, че към този момент не съм измежду кандидатите за купата. Просто имам история, която тежи съществено на моите противници. Да, може да се каже, че бях любимец за спечелването на първия си мач, само че това няма да бъде по този начин против Де Минор.

Тези неща обаче не ме тормозят. Те са забавни за вас, тъй като ви дават опция да пишете. За мен е един страховит тест, изправяйки се против топ тенисист и следва да забележим по какъв начин ще отговоря на предизвикването " - показа Рафа в последната си конференция.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР