Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън след категоричен

...
Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън след категоричен
Коментари Харесай

Надал достигна 1/4-финалите на Уимбълдън след лесен успех

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън след безапелационен триумф над Жоао Соуса – в обособените елементи 6-2, 6-2, 6-2.
Испанецът доближи до изразителната победа, откакто осъществя по два пробива във всеки от трите сета, с цел да се поздрави с триумфа след 1 час и 46 минути игра.
Двукратният първенец на Ол Ингланд Клъб направи 30 печеливши удара при 10 неточности и приключи срещата с ас – неговият пети в мача.
Така Надал за втора поредна година е измежду най-хубавите осем в Лондон, като в спор за място на полуфиналите ще се изправи против спечелилия от напълно американския осминафинал сред Сам Куери и Тенис Сандгрен. Португалия пък ще би трябвало да изчака за своя първи четвъртфиналист в шампионат от Големия шлем.
Сънародникът на Надал – Роберто Баутиста Агут, доближи до своя първи 1/4-финал на Уимбълдън след безапелационна трисетова победа над Беноа Пер – в обособените елементи 6-3, 7-5, 6-2.
Първият сет бе решен от един-единствен пробив за испанеца, пристигнал в осмия гейм. Във втората част французинът се опълчи на своя противник, само че още веднъж позволи късен брейк в 11-тия гейм, след който Баутиста Агут дръпна с 2-0.
В третата част испанецът поведе с пробив за 3-0 и по-късно не изпусна самодейността, записвайки седма победа от седем мача против Пер. Баутиста Агут доближи четвъртфиналите и на Аустрелиън Оупън по-рано през сезона, като в спор за място на полуфиналите на Ол Ингланд Клъб той ще спори със спечелилия всред Милош Раонич и Гуидо Пея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР