Рафаел Надал разкри, че е бил на седмици от оттегляне

...
Рафаел Надал разкри, че е бил на седмици от оттегляне
Коментари Харесай

Рафаел Надал направи шокиращо разкритие

Рафаел Надал разкри, че е бил на седмици от отдръпване от тениса, само че към този момент не мисли за това. Испанецът сподели, че не се тормози от деня, в който ще спре със спорта.

36-годишният Надал завоюва рекордната си 14-а купа на „ Ролан Гарос “ макар хроничната травма, като призна, че е играл с обезболяващи инжекции и не е имал чувство в крайници в по-голямата част от времето.

„ Преди няколко седмици бях доста покрай отричане от тениса. Сега към този момент не се усещам по този начин. Никога не съм се страхувал от този ден. Имам доста благополучен живот отвън тениса, макар че тенисът е доста значима част от живота ми в последните 30 години. Разбира се, когато денят да се отдръпва пристигна, ще има смяна за мен. Всички промени в живота лишават време, би трябвало да се адаптираш. Но е обикновено хората да приказват за отдръпването на великите спортисти, тъй като те са на върха от толкоз доста време “, сподели Надал.

Испанецът разкри още, че взима специфични защитни ограничения на „ Уимбълдън “ поради COVID-19. Вече трима тенисисти – Матео Беретини, Марин Чилич и Роберт Баутиста Агут, се отдръпнаха след позитивни проби за ковид.

„ Това не е параноя, просто действителност. Щом би трябвало тенисисти да се отдръпват, значи евентуално има доста позитивни случаи в близост. Не върша доста неща. Просто заставам тук и заставам в къщата, не излизам въобще. Такъв е светът в последните две години. Изглежда най-малко, че към този момент Коронавирус не е толкоз рисков от позиция на основаване на съществени рискове за здравето “, сподели още Надал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР