Рафаел Надал не трябваше да се справя само със своите

...
Рафаел Надал не трябваше да се справя само със своите
Коментари Харесай

Френски колоездач: Надал беше обявен за герой, а всъщност е измамник

Рафаел Надал не трябваше да се оправя единствено със своите противници на тазгодишния Ролан Гарос, а и с хроничната си контузия в региона на стъпалото, която заплашваше да го извади от шампионата. Рафа самичък призна, че е поел опасности със здравето си, които в никакъв случай повече няма да повтори и призна по какъв начин е играл на инжекции от самото начало. Това привидно направи триумфа му в Париж още по-забележителен в очите на аудиторията, само че не такова е мнението на небезизвестния френски колоездач Гийом Мартен, който оспорва метода, по който Матадора си е обезпечил спечелването на 22-рия си трофей от Големия шлем:

" Направеното от Надал е неправилно. Невъзможно е да постъпиш по същия метод в колоезденето. Мисля, че е обикновено просто да не се състезаваме, когато сме заболели или контузени. Според мен в това се крие концепцията за " чист спорт ", тъй като дадени лекаства биха могли да имат позитивен резултат върху теб, единствено че съгласно мен би трябвало да бъдат мощно лимитирани, тъй като минават в категорията на допинга. Тялото ти към момента не е възобновено и търсиш бързи резултати, които ще имат неотложен, но също толкоз временен резултат. Вие ми кажете дали това не е машинация?

Подобни средства са неразрешени в нашия спорт, защото всеки играч би бил дискредитиран незабавно от останалите, в случай че посегне към тях. Колоезденето има дълга история с допинг свадите и подозоренията се надигат към всеки нов първенец. Наш дълг е да почистим името на си. Надал беше разгласен за воин, откакто преодолява болката и още веднъж завоюва купата, но е редно да се запитаме по какъв метод тъкмо е преодолял тази болежка - приключва топ катерачът в обиколката на Испания от 2020-а година.

Източник: GoTennis.Ru

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР