Рафаел Надал, който отпадна на четвъртфиналите на турнира в Бризбейн

...
Рафаел Надал, който отпадна на четвъртфиналите на турнира в Бризбейн
Коментари Харесай

Рафаел Надал: Не се връщам да печеля турнири, а да играя тенис по най-добрия начин

Рафаел Надал, който отпадна на четвъртфиналите на шампионата в Бризбейн от австралиеца Джордан Томпсън и няма да се срещне с Григор Димитров на полуфинал, приказва след загубата си.

" Тъжен съм, тъй като пропуснах няколко благоприятни условия да печеля, макар че не изиграх огромен мач. Бях на една точка от успеха. Съперникът ми игра доста добре и заслужава всички похвали. Трябва да съм удовлетворен и да го поздравя ", сподели Надал на конференцията след провалянето.

" Не знам още какво е положение ми, ще забележим на следващия ден заран, като се събудя. Бях деликатен последните дни, тъй като знам, че за тялото ми е мъчно след година пауза да играе на доста интензивно равнище. Когато нещата станат сложни, не знаете по какъв начин ще реагира тялото ви. Трябва да запазя висок дух, нищо не се е трансформирало. Ако имам проблем, би трябвало да го приема. Не бях взел участие в шампионати толкоз дълго време, това е единствено началото. В последния месец не усещах добре на подготовка, само че това е толкоз дълъг интервал. Надявам се, че няма нищо съществено и идната седмица ще мога да упражнявам и да играе на Откритото състезание на Австралия. Честно казано, към този момент не съм сигурен в безусловно нищо ", добави испанецът.

" Болката по време на мача не беше доста огромна. Важното е, че съумях да изиграя три мача тук. Болката ми е на същото място като предходната година, само че чувството е друго. По-скоро е стеснение в региона на мускула, предходната година беше сухожилието. Чувствам, че мускулът е изтощен. Но не е същото като предходната година, когато усетих остра болежка. Проблемът е, че е на същото място и това основава повече терзание. В идеалния вид би се приело единствено като изтощеност на мускула след няколко дни на старания и доста сложен мач (б. а. - траял близо 3 часа и половина) ", изясни носителят на 22 трофеи от Големия шлем.

" Знаехме, че това може да се случи и за това споделих през цялото време, че ще бъде конкурентен след няколко месеца. Вече споделих, че не се връщам да спечелвам шампионати, а да играя тенис и да го върша по най-хубавия метод ", съобщи Надал.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР