Рафаел Надал и Денис Шаповалов сътвориха зрелищен петсетов сблъсък, в

...
Рафаел Надал и Денис Шаповалов сътвориха зрелищен петсетов сблъсък, в
Коментари Харесай

Надал за обвиненията от Шаповалов: Не беше прав, спазвах всички правила

Рафаел Надал и Денис Шаповалов сътвориха зрелищен петсетов конфликт, в който испанецът поведе с 2:0 сета, след което загуби последвалите две елементи, само че в последна сметка не разреши да се стигне до цялостен поврат и съумя да затвори срещата в своя изгода. По време на дуела канадецът неведнъж недоволстваше от забавянето на Рафа сред обособените точки и сетовете, както и от неналичието на наказания от страна на съдията Карлос Бернардеш, като след мача съобщи, че Матадора бива третиран по друг метод от съдиите, които му разрешават да " прави каквото си желае ".

От своя страна, 20-кратният първенец от Шлема разяснява изявленията на своя сътрудник и показа, че Шаповалов бърка в обвиняванията си, че Надал играе непочтено и получава поддръжка от съдиите:

" Спазвах всички правила. Денис не е прав в думите си. Разбирам, че тъкмо беше загубел сета и искаше играта да продължи допустимо най-скоро, само че мисля, че той също би трябвало да осъзнае, че по принцип ти е належащо известно време, с цел да си смениш екипа.

Когато отидох до съблекалните в края на втория сет, нямаше нищо неправилно. От тази година имаме нововъведено предписание, съгласно което имаш тъкмо несъмнено време, което можеш да прекараш в тоалетната. Когато отиваш в съблекалните, постоянно имаш компаньон, който ти оповестява оставащото ти време. Той ми отброяваше три минути, две минути, една минута и аз съблюдавах разрешеното време.

Съжалявам за него. Мисля, че изигра страховит мач. Разбира се, че му е мъчно да одобри загуба в мач като този изключително откакто се усещах изцяло разрушен, само че все пак съумях да печеля дуела. Пожелавам му всичко най-хубаво. Той е млад и е обикновено да прави неточности, както всички нас на неговите години. Най-вероятно по-късно ще разбере, че не беше прав през днешния ден ", приключи манакорецът.

Rafa: Aww, kiddo. You`ll understand when you`re older.
— The Tennis Podcast (@TennisPodcast)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР