Рафаел Надал е писимист относно евентуалното подновяване на сезона в

...
Рафаел Надал е писимист относно евентуалното подновяване на сезона в
Коментари Харесай

Надал е песимист относно подновяване на сезона в тениса

Рафаел Надал е писимист по отношение на възможното възобновяване на сезона в тениса. Испанецът не има вяра, че един от най-популярните спортове скоро ще се играе в типичната и позната конюнктура, а причина за това е пандемията от Ковид-19.

" От моя позиция съм черноглед, че схемата може да възобнови при естествените си условия ", съобщи Надал в онлайн чат, проведен от Испанската федерация по тенис.

" В тениса би трябвало да пътувате всяка седмица, да отседнете в хотели, да отидете в разнообразни страни. Дори и да играем без аудитория, с цел да организирате някое събитие, имате потребност от доста хора, които не могат да бъдат пренебрегнати. На интернационално равнище виждам сериозен проблем ", сподели още испанецът, който заема второто място в международната класация.

Мачовете в тениса ще бъдат възобновени най-рано през юли. Откритото състезание на Англия беше анулирано, до момента в който " Ролан Гарос " би трябвало да се организира в края на септември, малко след Ю Ес Оупън.

" Казвали сме доста пъти, че здравето е най-важното нещо в този миг. Времената са сложни за всички и ще преживеем много загуби. Много хора ще изгубят работата си. Надявам се да се оправим за месеци с икономическите проблеми. Трудно ще бъде да си възстановим формата, само че знаем, че има много по-важни работи от тениса. Трябва да вървим към решение на проблемите малко по малко ", безапелационен е опитният 33-годишен Надал, който е 19-кратен първенец от шампионатите от " Големия шлем ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР