Радвам се, че в началото на 2018 г. имаме визита

...
Радвам се, че в началото на 2018 г. имаме визита
Коментари Харесай

Борисов преговаря с Алиев за доставка на азерски газ

Радвам се, че при започване на 2018 година имаме аудиенция на другар, обърна се към премиера Бойко Борисов президентът на Азербайджан Илхам Алиев при започване на срещата на четири очи.

Борисов акцентира, че „ има доста любов сред нашите два народа ”. Досега всичко, за което сме се договорили с президента Алиев, се е случвало, сподели още министър председателят.

„ Мисля, че и директната връзка сред Баку-София ще е огромна крачка в общата ни работа и в бизнеса, и в туризма. Но това е приключена задача. Надявам се през днешния ден президентът Алиев да даде своята благословия и предписание на СОКАР (Азербайджанската държавна петролна и газова компания). Проучихме вашият опит в газоразпраделителните мрежи, които изграждате в Грузия и на други места ”, съобщи Борисов.

Премиерът не посочи защо разпореждене във връзка с СОКАР става дума. Най-вероятно става въпрос за азербайджански газ, който ще се доставя ще се доставя за България през интерконектора България-Гърция (IGB). Той ще разреши на България да получава азербайджански газ от локалното находище „ Шах Дениз-2 “. Първоначалният потенциал на плана е три милиона кубични метра газ. Цената му се пресмята на към 240 млн. евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР