Парк в северната част на пр.н.е. е на път да

...
Парк в северната част на пр.н.е. е на път да
Коментари Харесай

Провинциален парк в северната част на пр.н.е. да се разшири почти 100 пъти по размер

Парк в северната част на пр.н.е. е на път да стане доста по-голям по мярка, всичко това в опит да помогне на популацията на карибу.

Разположен на запад от Chetwynd, Британска Колумбия, и Hudson's Hope, Klinse-za Park ще се разшири съвсем 100 пъти през размер, от 2689 хектара до към 200 000 хектара.

Министерството на околната среда споделя, че разширението ще отбрани по-добре местообитанията на дивата природа и свещените места и е част от задачата на Британска Колумбия да отбрани 30 % от провинциалните земи посредством 2030.

Разширението ще включва и две планини, известни като Сестрите близначки, които съгласно министерството са регион с културно и духовно значение за Първите народи по Договор 8.

Федералното държавно управление ще даде 46 милиона $ за подкрепяне на обезщетения за промишлености и притежатели на благосъстоятелност, наранени от разширението, и още 10 милиона $ за районен концерн за икономическа диверсификация за района.

Имейлът, от който се нуждаете за водещите вести за деня от Канада и към свят.

„ Защитата и възобновяване на застрашени типове и техните местообитания е споделена отговорност и приоритет за Британска Колумбия, Канада и първите народи, което изисква всички да работят дружно “, сподели министърът на околната среда Джордж Хейман.

Според данни от провинцията, карибу през пр.н.е. е намалял с към 55 % през последните 40 години, от 40 000 животни до почти 17 000.

„ Намаляването на карибу е комплициран проблем и ние продължаваме работата си за стабилизиране на популациите “, сподели Хейман.

„ Осигуряването на огромна зона, която пази карибу и тяхното местообитание от развиване, е извънредно значима стъпка напред, която е в сходство със споразуменията, които за първи път обявихме през 2020 година “

Министерството означи че разширението ще сътвори най-големия недодялан парк, основан през пр.н.е. след десетилетие.

„ От незапомнени времена нашите предшественици са живели в естетика с тези земи и ние се стремим да продължим да вървим по тези стъпки, положени пред нас “, сподели началникът Роланд Уилсън от West Moberly First Nations.

„ Ученията трябваше да не оставят следи или влияние, до момента в който минавате през земите. “

Министерството споделя, че има две съществуващи кочини за карибу, ръководени от организация с нестопанска цел организация сред West Moberly First Nations и Saulteau First Nations, в този момент ще бъде в рамките на парка.

Твърди се, че локалното стадо е повишено до 138 карибу от 36 през 2013 година

“ Нашата свещена зона на Klinse-za/сестрите близначки в този момент ще бъде предпазена за нашите хора вечно “, сподели началникът Руди Пакет от Saulteau First Nations.

„ Това е още една стъпка в процеса, посредством който потвърждаваме, че ние може да възвърне застрашени типове и да отбрани свещените земи на хората от Първите народи, като в същото време обезпечи здрави екосистеми и разнородни стопански системи. “

Член на фондация Дейвид Сузуки също разяснява известието, наричайки го позитивна стъпка.

Мениджърът на плана Boreal Рейчъл Плоткин сподели: „ В този миг, когато е толкоз сериозно да защитим и възстановим природата, сме насърчени да забележим прогрес в ограниченията на място за придвижване на възобновяване на карибу, и да признае правата, купата и договорите на първите народи от Западен Моберли и Солто. “

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР