Радвам се, че прокуратурата поиска домашен арест, а не задържане

...
Радвам се, че прокуратурата поиска домашен арест, а не задържане
Коментари Харесай

Адвокатът на шофьора на катастрофиралия автобус: Държавата е виновна в тази ситуация

" Радвам се, че прокуратурата изиска домакински арест, а не задържане под стража. Никой не влиза в същността на казуса и съгласно мен това тук не е лидера. Според мен страната е отговорна в тази обстановка. Сега виновността ще бъде трансферирана на всички. Това е обстановка, в която обществото не е отрицателно настроено към водача. " Това сподели юристът на водача на съдбовния рейс Григор Григоров - Христо Ботев.
" В съда донесоха 200 подписа от хора, които поддържат този човек. До края на седмицата ще има най-малко 1000 подписа. Лошото е, че когато има случай се поставя едно лице, което да поеме виновността. Така сме привикнали и по този начин се случва постоянно. Прекратиха делото за Аспарухово,,защото не откриха някой клошар да си е излял чашата вода и от това да тръгне водопада " добави още Ботев в изявление за bTV.
" Ще излезе истината и в случай че Григоров има виновност, той ще я понесе. Но другите не би трябвало да остават почтени. Дали това е щяло да се случи, без значение от дейностите на лидера, това би трябвало да се обясни ", добави още юристът.
По думите му Григоров рядко е водил дълги диалози с пасажерите, само че не помни дали тъкмо преди конфликтът е приказвал с една жена. Тя твърди, че нещо го е попитала, само че и тя самата споделя, че е изгубила схващане. "
" Григор ми показа, че в първите моменти след конфликта тези, които са били в по-добро положение, са звънели за помощ. Другото, което помни, са жертвите. Опитвам се да го успокоя за това, което ни следва. От една покруса не би трябвало да се вършат повече нещастия. Докато не се видяхме той не ме познаваше. В началото беше запазен към мен ", изясни Ботев. Адвокатът удостовери, че Григор Григоров е имал желание да постави завършек на живота си поради възприятието за виновност, само че не даде изясненост по кое време тъкмо се е случило това.
" Няма данни, че е карал с превишена скорост. Всички настояват, че е карал постепенно. Вие сами видяхте, че в този завой няма значение с какъв брой караш, ще влезеш в насрещното, тъй като е изработен подобен. Това, че няма механически обзор е огромна неточност и пропуск, само че рейсът е механически изправен. Предупредил е хората да си сложат колани. Има такива в рейса ", добавя той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР