Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света

...
Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света
Коментари Харесай

Още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ ще подкрепи средните предприятия

Радвам се, че на фона на пълзящата рецесия по света - у нас поддържаме стопанската система жива. За разлика от доста други страни, при започване на годината ние не затворихме редица браншове и се резервира препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да оказваме помощ на жителите и бизнеса. Няма да е елементарно, само че с самообладание, разсъдък и единение ще се оправим. Това написа министър председателят Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. 

Той регистрира и осъщественото от държавното управление за жителите и бизнеса по отношение на пандемията до този миг. 

" Общо 72 млн. лева получиха български дребни и микро компании за превъзмогване на икономическите последствия от рецесията с COVID-19. Средствата са от оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност ". Грантовете са сред 3 000 и 10 000 лева Тепърва следва да бъдат раздадени още 200 млн. лева безплатна помощ в поддръжка на междинните предприятия ", написа министър председателят. 

Според него, мярката 60/40 продължава да работи чудесно. " Близо 200 000 души останаха на работа с помощта на нея ", регистрира той.

" Стартира и механизмът за подкрепяне на секторите на превоза и туризма с 290 лева за опазване на работно място, както и нова скица за наемане на безработни ", добави Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР