Радостта от шофирането с нулеви локални емисии е вече по-достъпна.

...
Радостта от шофирането с нулеви локални емисии е вече по-достъпна.
Коментари Харесай

Атрактивно навлизане в света на премиум електрическата мобилност: новото BMW iX1 eDrive20

Радостта от шофирането с нулеви местни излъчвания е към този момент по-достъпна. Вторият вид на компактния Sports Activity Vehicle е оборудван с новия BMW iDrive с „ QuickSelect “

BMW поредно продължава моделната атака в региона на електрическата подвижност и показва втори вид с чисто електрическо задвижване на новия Sports Activity Vehicles (SAV) в премиум компактния сегмент. Новото BMW iX1 eDrive20 (среден разход на електрическа енергия: 17,2 – 15,4 кВтч/100 км съгласно WLTP; CO2 излъчвания: 0 г/км, предварителни данни) обезпечава едно изключително атрактивно и в това време преференциално нахлуване в света на премиум електрическата подвижност. Вторият изцяло електрически вид на компактния SAV се задвижва от електромотор с оптималната мощ 150 кВт/204 к.с. (с краткотраен Boost) и има пробег от 430 до 475 километра (предварителни данни съгласно WLTP).

С разширението на своята гама в премиум компактния сегмент, BMW Group прави прави насладата от шофирането с нулеви местни излъчвания атрактивна за необятни целеви групи и по този метод дава спомагателни импулси за разширение на електрическата подвижност. Новото BMW iX1 eDrive20 ще се предлага от старта на производството през ноември 2023 година на целесъобразната цена на дребно от 47 900 евро (с ДДС). Също като BMW iX1 xDrive30 (среден разход на електрическа енергия: 18,1 – 16,8 кВтч/100 км съгласно WLTP; CO2 излъчвания: 0 г/км) то ще се създава в завода на BMW Group в Регенсбург.

Високоефективно електрическо задвижване, най-модерна технология за зареждане, извънреден пробег

Също като всички настоящи електрически автомобили на марката, по този начин и при новото BMW iX1 eDrive20 се употребява технологията BMW eDrive от настоящото пето потомство. Високоинтегрираното задвижване на предната ос на новия базов модел с изключение на оптималната мощ от 150 кВт/204 к.с. активизира и импровизиран оптимален въртящ миг от 247 Нм. Благодарение на това компактният SAV форсира от 0 до 100 км/ч за 8,6 секунди, оптималната му скорост е електронно лимитирана до 170 км/ч.

Монтираната плътно в дъното на автомобила високоволтова батерия има приложим енергиен потенциал от 64,7 кВтч. Високата енергийна компактност с композиция с успеваемостта на електромотора обезпечават невисок разход на електрическа енергия и извънреден в сегмента пробег. Combined Charging Unit на новото BMW iX1 eDrive20 разрешава серийно зареждане с изменчив ток с до 11 кВт. По този метод високоволтовата батерия може да бъде заредена от 0 до 100 % от потенциала си за 6,5 часа. Като алтернатива се предлага трифазно зареждане с изменчив ток с мощ до 22 кВт. С него времето за съответното зареждане се съкратява до 3:45 часа. Може да се зарежда и с прав ток с мощ до 130 кВт. Така на бърза зарядна станция равнището на заряд на батерията може да се увеличи от 10 до 80 % за 29 минути.

Кратките времена за зареждане се дължат и на изключително ефикасния програмен продукт за зареждане. Той разрешава мощността на зареждане да се управлява целеустремено, до момента в който силата се подава от мрежата. Освен това предварителното ръководство на топлината подсигурява, че високоволтовата батерия навреме се темперира до оптимална температура преди прекъсване на станция за бързо зареждане. Когато навигационната система е дейна, батерията автоматизирано се загрява авансово преди плануваното прекъсване за зареждане. То може когато и да е да се задейства и деактивира ръчно от клиента.

Напредничаво ръководство с новия BMW iDrive с „ QuickSelect “

Новото BMW iX1 eDrive20 предлага всеобхватно серийно съоръжение, което включва навигационната система BMW Maps, двузонова автоматизирана климатична апаратура, голям брой съвременни асистиращи системи, Асистент за паркиране включително камера за назад виждане, както и голям брой цифрови услуги. Сериен е и новият BMW iDrive с „ QuickSelect “ и новата BMW Operating System 9. Той обезпечава необятна гама от цифрови наличия за информация и развлечения, по-бързи цикли за актуализация на функционалностите over-the-air, както и усъвършенствани благоприятни условия за достъп до голям брой онлайн услуги като да вземем за пример 3rd-Party-Apps, разширени услуги за навигация и паркиране и спомагателни благоприятни условия за индивидуализиране, да вземем за пример посредством спомагателни My Modes. Така BMW Operating System 9 обезпечава и предпоставките за извънредно самостоятелен избор от спомагателни цифрови услуги, които се дават на клиентите от новото предложение BMW Digital Premium.

В центъра на Infotainment системата е BMW Curved Display. Той се състои от 10,25-инчов информативен екран и надзорен екрана с диагонал 10,7 инча под обща стъклена повърхнина, извита към лидера. Най-новото потомство на BMW iDrive предлага завършен по нов метод начален екран с „ QuickSelect “. Това значи, че своето място в системата е намерила усъвършенствана конструкция на менютата, основана на устройства от бранша на потребителската електроника. Бързият достъп " QuickSelect " разрешава пряк избор на функционалности, без да се постанова превключване през подменюта. По този метод новото BMW iDrive е ориентирано още по-последователно към интуитивно тъч ръководство и ръководство посредством естествени гласови команди.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР