Радослав Янков завърши на четвърто място в дисциплината паралелен гигантски

...
Радослав Янков завърши на четвърто място в дисциплината паралелен гигантски
Коментари Харесай

Радослав Янков завърши четвърти в кръга от световната купа по сноуборд в Банско



Радослав Янков приключи на четвърто място в дисциплината успореден великански слалом в кръга от международната купа по сноуборд в Банско. Чепеларецът отстъпи в дребния край пред Андреас Промегер (Австрия), откакто се спусна по по-лошото синьо трасе и макар поддръжката на публиката в Банско не съумя да се качи на подиума.

Българинът преодоля осминафиналната серия против Каспер Флюч (Швейцария), на четвъртфиналите победи Рок Маргуч (Словения), а на полуфиналите загуби от Едвин Корати (Италия).

Много съм удовлетворен, че през днешния ден по този начин приключих надпреварата. Можеше и по-добре, само че може би ми попречи малко трасето. Доволен съм, сега съм в добра форма, съобщи Янков пред пратеника на БНР Ивайло Герчев след надпреварата.

Победител в надпреварата е  Невин Галмарини (Швейцария), който завоюва огромния край против Едвин Корати.

Другите трима българи отпаднаха още след първия манш в квалификациите. Станислав Вангелов се подреди 46-и, незабавно след него приключи Михаил Кръшняк, а Димитър Ганичев остана 52-и.

В генералното класиране за международната купа води Галмарини с 5530 точки, следван от Роланд Фишналер (Австрия) с 3516 точки и Андрей Собольов (Русия) с 3346 точки. Радослав Янков е шести с 3030 точки. Вангелов е 80-и с 16.70 точки, следван от Кръшняк с 16.40 точки, а Ганичев е 83-и с 14 точки.

В класирането за дребната международната купа в дисциплината води Галмарини с 4810 точки, пред Андреас Промегер с 2780 точки, Александер Пайер (Австрия) с 2560 точки и Янков с 2510 точки. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР