Радослав Янков завърши на 15-о място във второто състезание в

...
Радослав Янков завърши на 15-о място във второто състезание в
Коментари Харесай

Радослав Янков сред първите 15 във второто състезание по сноуборд в Криница

Радослав Янков приключи на 15-о място във второто съревнование в паралелния великански слалом от Световната купа по сноуборд за мъже, което се организира в полския град Криница.

Както и в събота, българинът мина квалификациите. За разлика от през вчерашния ден обаче, когато взе участие в четвъртфиналите, през днешния ден Янков отстъпи още в първия елиминационен конфликт на италианеца Аарън Марч. Той изостана единствено с 0.62 секунди по отношение на противника си.

Победител в конкуренцията стана австриецът Арвид Аунер. Във финала неговият противник Маурицио Бормолини от Италия позволи неточност и не съумя да приключи. Същата обстановка се случи и в дребния край малко по-рано, в който австриецът Александър Пайер видя финала, а неговият противник - италианецът Мирко Феличети - не.

В класирането за Световната купа след 11 от общо 13 старта води австриецът Бенямин Карл с 612 точки. След него са италианците Даниеле Багоца с 496 точки и Маурицио Бормолини с 488. Австриецът Андреас Промегер е четвърти с 480 точки.

Радослав Янков е на 12-о място с 260 точки.

Тъй като това бе последното съревнование в гигантския слалом за сезона, класирането в дисциплината е финално. Шампион с 489 точки е Бенямин Карл. Втори е Промегер с 329 точки, а на трето място приключва италианецът Роланд Фишналер с 308 точки. Янков е на 21-ва позиция с 91 точки.

Последните два старта от Световната купа в паралелните дисциплини в сноуборда са слаломи и ще се проведат в Германия. На 9 март е конкуренцията във Винтерберг, а седмица по-късно е надпреварата в Берхтесгаден.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР