Радка Караджова, класният ръководител на 15-годишното момче, през сълзи споделя,

...
Радка Караджова, класният ръководител на 15-годишното момче, през сълзи споделя,
Коментари Харесай

Класният ръководител на загиналото на пешеходна пътека момче: Прекрасен човек, незабравим е

Радка Караджова, класният началник на 15-годишното момче, през сълзи споделя, че момчето е било прелестно.
Прочетете още
Припомняме, че той бе блъснат на пешеходна пътека от пийнал водач в събота вечер.

„ Той е прелестен човек, тъй като за мен той ще си остане прелестен човек, не мога да кажа в минало време. Учителите не разделят учениците на неприятни и положителни, само че за него мога да кажа, че беше необикновен човек, прелестен възпитаник, паметен, просто паметен. ”

Като класен началник и на сестра му Радка Караджова съобщи, че цялото управление ще се постарае тя и нейното семейство да знаят, че имат цялостната им поддръжка и не са сами.

Учителите би трябвало да научат децата да се пазят по пътя, само че би трябвало да бъдат научени и по какъв начин да не са тези в колите. Трябва да бъдат научени, че не може да се качват пияни в колите. Отговорността не е единствено за личния живот, тъй като те не са сами на света, не са сами на никое място. Те би трябвало да се грижат за обществото, тъй като са част от него, споделя учителката.

„ Ние сме обществото – децата, които умират са нашите деца и ние би трябвало да спрем това, тъй като няма кой различен да го направи. Ако ние не кажем стоп на тази полуда, която се случва по нашите улици, то няма кой различен да ни помогне. ”

Всички учители пред 32-ро СУИЧЕ „ Св. Климент Охридски “ – София молят за наказателна отговорност и завършек на войната на пътищата.

„ Радваме се, че има наказания, лишаване на кола и прочие, само че несъмнено това не е задоволително. ”, добавя учителката. Според нея в краен случай би трябвало да се работи с хората, с цел да осъзнаят самите те, че не би трябвало да се качват по този метод в колите. Хората би трябвало да добият съзнание, тъй като в никакъв случай няма да съумеят да върнат това, което лишават, а точно човешкия живот. Той коства доста повече от всичко на света, което се купува с пари. ”

В 32-ро учебно заведение е учил и Явор, който почина на бул. „ Сливница ” в София през май месец тази година дружно със своята другарка още веднъж на пешеходна пътека, добавя директорката на учебното заведение Нели Костова

„ За страдание, и Явор и Филип, са едни прелестни младежи. Те няма да станат татковци в никакъв случай. Невероятна е обстановката в София, само че освен – в страната. Това безумство би трябвало да се спре. Ежечасно ставаме очевидци на неспазване на разпоредбите. ”

Тя сподели, че ще е прекомерно мъчно за управлението на учебното заведение и психолозите да беседват с децата след старта на образователната година.

Училището провежда и шествие – на 14 септември приканиха цялата общественост на учебното заведение и който пожелае да се включи в шествието в памет на Филип.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР