Радиосигнал със "послание на мира и надеждата" с думите на

...
Радиосигнал със "послание на мира и надеждата" с думите на
Коментари Харесай

Пращат гласа на Стивън Хокинг към черната дупка 1А 0620-00


Радиосигнал със "послание на мира и надеждата" с думите на починалия английски откривател на черните дупки Стивън Хокинг, умрял през варт на 76 години, ще бъде изпратен в Космоса.

Както заяви в четвъртък Би Би Си, това ще стане по време на плануваната за 15 юни гала по погребването на праха на известния академик сред гробовете на неговите популярни съотечественици Исак Нютон и Черлз Дарвин в Уестминстърското абатство в Лондон.

Сигналът, който ще носи глас и музика, ще съдържа осъществявания на гръцкия композитор Вангелис. Излъчването ще стане от сателитната

антена на Европейската галактическа организация в испанското място Себрерос западно от Мадрид и ще бъде ориентиран към най-близката черна дупка 1А 0620-00. Според дъщерята на професора Люси, това обръщение е "красив и алегоричен жекг, който основава връвка сред "присъствието" на татко ѝ на Земята и "желаниетому да тръгне в Космоса и да изследва Вселената.

Самото обръщение ще бъде раздадено и на присъстващите на възпоменателната работа в Уестминстърското абатство. Сред тях ще бъдат астронавтът Тимъти Пик, артистът Бенедикт Къмбърбач, който изигра Хокинг в драма на Би Би Си и други звезди. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР