Радиожурналистът Донка Стамболийска, съпруга на Иван Гарелов, е починала след

...
Радиожурналистът Донка Стамболийска, съпруга на Иван Гарелов, е починала след
Коментари Харесай

Почина съпругата на Иван Гарелов - радиожурналистът Донка Стамболийска

Радиожурналистът Донка Стамболийска, брачна половинка на Иван Гарелов, е умряла след малко боледуване, оповестява самият той.

Двамата са дружно от 46 години. От първия си брак с Василка Гарелова има две деца – дъщерята Калина и сина Стефан. Има и един осиновен наследник – палестинеца Ахмед, който умря преди пет години.

Донка Стамболийска е някогашен радиоводещ в Българското национално радио, където работи дълги години.

В изявление за Антени Гарелов споделя по какъв начин са се срещнали.

" Имаше Комитет за радио и телевизия, който организираше празник на малкия екран. На него се правеше бал в хотел „ София “, на който идваше Тодор Живков и танцуваше с говорителките. Бях неотдавна в малкия екран, относително нов, само че с голямо самочувствие, че работя там. Не бях доста известен към момента. Седнах с сътрудници от Българска национална телевизия на една маса, а зад нас бяха водещи от радиото. Донка тогава беше по-известна от мен тъй като всеки ден в 12 часа на обяд правеше изявленията по телефона с известни хора от света на изкуството и културата. И на бала изнасяха стратегия и загатнаха и нейното име. И аз се обърнах към сътрудниците от радиото и ги попитах: „ Коя е тази Донка Стамболийска? “. Казаха ми, че е станала от масата и по-късно ще се върне. Така сътрудниците ме срещнаха с нея, а аз я поканих на танц. Тогава видях, че е доста хубаво момиче. Харесах я и започнах да я поканвам на срещи. И до през днешния ден продължаваме да си означаваме този ден и към този момент 46 години сме дружно. Две лета по-късно се оженихме ", споделя той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР