Радио Видин Застрашително се увеличават заразените с коронавирус във Видинско и

...
Радио Видин
Застрашително се увеличават заразените с коронавирус във Видинско и
Коментари Харесай

Какво е състоянието на заразените с коронавирус в дома в Гара Орешец?

 Радио Видин Застрашително се усилват инфектираните с ковид във Видинско и към този момент броят им е 154. Три дома са инфектирани – два старешки и един Център за настаняване на деца и младежи с умствени увреждания.

За страдание в дома във видинското село Гара Орешец, където има над 20 доказани случая, единствено в понеделник са умряли двама души с ковид. Това е едно от огнищата във Видинско. Доста инфектирани има и в старческия дом в Кула - 17. Голяма част от тях са домуващи. Вчера част от хората са изведени и настанени за болнично лекуване.

" В момента положението на трима от вкъщи, които са с позитивни проби, е относително положително. Състоянието на един от потребителите, който е във видинската болница, се утежнява ", изясни кметът на Димово Светослав Славчев.

Жителите на Гара Орешец са обезпокоени от обстановката, защото множеството от тях са възрастни. Кметът Юлиян Симеонов обаче, не счита, че селото е трябвало да бъде затворено.

" Направихме всичко, с цел да ограничим болестта в селото. Няма към този момент позитивни проби измежду личния състав. Те се научиха да пазят както себе си, по този начин и жителите на селото. 4 повторни проби са негативни ", изясни той.

За страдание част от умрелите от вкъщи нямат близки и ще се наложи да бъдат заровени от общината, пипе още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР