Радио "Свободна Европа" обяви, че планира да започне да излъчва

...
Радио "Свободна Европа" обяви, че планира да започне да излъчва
Коментари Харесай

Радио Свободна Европа се завръща в България

Радио "Свободна Европа " разгласи, че възнамерява да стартира да излъчва новинарски излъчвания за България и Румъния в опит "да заздрави медийната среда " в двете страни. Това гласи прессъобщение на работещата в Прага и финансирана от американския Конгрес медия.

"Надяваме се нашите репортажи, подготвяни от локални публицисти, да оказват помощ за развиването на свободна преса, да дадат принос за демократичните полезности и институции и да насърчат воденето на осведомен спор в двете страни за мястото им в НАТО, Европейски Съюз и други западни организации. Очакваме с неспокойствие да партнираме с локални самостоятелни медии и с гражданското общество ", съобщи президентът на "Свободна Европа " Томас Кент.

Представители на държавните управления, гражданското общество и публицисти от двете страни показват паника, че дезинформацията, корупцията и обществените разделения подкопават политическите им системи, се споделя още в известието.

От декември 2018 година медията ще разгласява мултимедийни репортажи и разбори на български и румънски език и ще си партнира с локални медии, с цел да насърчи даването на доклад пред обществото и да се разобличават подправените вести.

"Свободна Европа " се завръща в двете балкански страни, откакто спря емисията си за България през 2004 година, а в Румъния през 2008 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР