Радио Jazz FM ще открива нови музикални джаз таланти в

...
Радио Jazz FM ще открива нови музикални джаз таланти в
Коментари Харесай

Светослав Николов: Решени сме да дадем нова енергия на джаз сцената


Радио Jazz FM ще открива нови музикални джаз гении в България през лятото.

" Започваме от областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище и ще представим 13 плана. В програмата ще имаме вокален и инструментален джаз " - показа Светослав Николов, програмен шеф на Jazz FM, в " Тази заран ".

Идеята на плана е да се откриват музикални джаз гении в България, коитодосега не са имали достъп до огромна сцена.

" Има джаз музиканти в цялата страна. Важно е ние да бъдем там, да ги забележим и да ги покажем на нашите слушатели като джаз радиото на България " - показа повече за плана той.

Според него София и Пловдив имат добре развита просвета в това отношение, само че остават места и хора, които не са толкоз познати. Целта на плана е да сътвори музикалната картина на джаз живота точно в тези региони.

" Ние сме решени да дадем нова сила на джаз сцената. Октирхме какъв брой сме близки, а какъв брой отдалечени сме били един от различен. "


Според него в България джазът през последните години се е " устремил извънредно ". Ако до преди години е бил " една тиха музика ", то в последно време ясно се съобщи на музикалната сцена.

" В София през днешния ден има по 3-4 джаз събития всеки ден. В Пловдив също има доста дейна сцена. Но в районите, които в този момент ще посетим, има хора с апостолска задача - да засаждат семенцата. И ето в този момент плодовете ще бъдат в нашия ефир и нашите цифрови канали " - посочи Светослав Николов.

Концертите ще се проведат на 9 и 10 във Варна, на морския бряг.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР