Радикалното палестинско движение Хамас обяви днес, че лидерът на клона

...
Радикалното палестинско движение Хамас обяви днес, че лидерът на клона
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас в Ливан е убит при израелски удар

Радикалното палестинско придвижване " Хамас " разгласи през днешния ден, че водачът на клона на групировката в Ливан - Фатех Шериф Абу ел Амин, е погубен при израелски удар.
Ударът е бил нанесен в Южен Ливан, прецизира групировката. Заедно с командира са починали и членове на фамилията му.
Заместник-командирът на иранската Революционна армия Абас Нилфорушан също беше погубен при офанзивата в предградие на Бейрут, при която беше погубен водачът на " Хизбула " Хасан Насрала. Това провокира реакцията на иранския президент Масуд Пезешкиан.
" На Израел не трябва да се разрешава да нападна една след друга страните от " оста на съпротивата ", съюзени с Иран. Ливан би трябвало да бъде подсилен. Ливанските бойци не трябва да бъдат оставени сами в тази борба, с цел да не може ционисткият режим (Израел) да нападна страните от Оста на съпротивата една след друга ", сподели президентът.
Израел нощес съобщи, че е бомбардирал цели на хусите в Йемен, разширявайки борбата си със съдружниците на Иран в района, откакто в петък умъртви водача на " Хизбула " Саид Хасан Насрала в Ливан.
Говорителят на иранското външно министерство Нассер Канаани осъди израелските удари в Йемен и съобщи, че те са били ориентирани против " гражданска инфраструктура " като електроцентрала и резервоари за гориво.
" Иран още веднъж предизвестява за последствията върху районния и интернационалния мир и сигурност от разпалването на война от страна на ционисткия режим (Израел) ", добави представителят.
При друга израелска офанзива в Йемен през юли изтребители бомбардираха " обекти с двойна приложимост като енергийна инфраструктура " в Ходейда и военният представител на Израел тогава съобщи, че пристанището се употребява от хусите за приемане на ирански оръжейни доставки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР