Най-малко 16 души бяха ранени и цивилни сгради понесоха щети

...
Най-малко 16 души бяха ранени и цивилни сгради понесоха щети
Коментари Харесай

Украйна и Русия не спират да си разменят въздушни удари, има ранени и много щети

Най-малко 16 души бяха ранени и цивилни здания понесоха вреди при възобновените съветски въздушни удари по южния украински промишлен град Запорожие, заяви шефът на едноименната област Иван Фьодоров, представен от ДПА.
Фьодоров разгласява в обществената мрежа „ Телеграм “ фотоси на разрушени здания, казвайки, че под отломките към момента остават хора. Няколко пожара са избухнали след общо 13 въздушни удара, заяви той.
Местните управляващи оповестиха за забавени влакове, до момента в който избавителните екипи разчистват отломките.
Ройтерс прецизира, че при ударите в Запорожие са употребявани планиращи бомби, които са сложни за прехващане за украинската Противовъздушна отбрана.
Началникът  на кабинета на украинския президент Андрий Ермак съобщи, че следващ украински град е бил подложен на гнет от съветските въздушни удари и прикани западните съдружници да доставят в допълнение оръжие на Украйна. Според него съветската стопанска система би трябвало да бъде атакувана, с цел да се отстрани основата на страната за водене на война.
Допълнително украинските сили за противовъздушна защита оповестиха за 22 офанзиви с дрон от Русия, 15 от които са били прехванати.
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че единствено за последната седмица Русия е хвърлила 900 бомби по Украйна. Той добави в „ Телеграм “, че са осъществени 300 набези с дронове и 40 с ракети.
„ Този съветски гнет няма спиране и може да бъде само спрян от единството на света – единение в поддръжката на Украйна и единение в натиска по отношение на Русия да приключи войната “, съобщи той.
В Москва съветското министерство на защитата заяви, че неговата Противовъздушна отбрана е свалила 125 украински дрона над Воронежка, Белгородска, Ростовска, Брянска, Курска и Краснодарска област.
Властите в югозападния град Воронеж оповестиха за вреди, породени от падащи парчета. Съобщава се, че са избухнали и пожари.
Пострадали са няколко коли, два жилищни блока и детска площадка, заяви регионалният шеф Александър Гусев. Няма потърпевши, добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР