България подготвя евакуацията на свои граждани, намиращи се в Ливан,

...
България подготвя евакуацията на свои граждани, намиращи се в Ливан,
Коментари Харесай

България организира евакуация на сънародници от Ливан с правителствен самолет

България приготвя евакуацията на свои жители, намиращи се в Ливан, с два полета на държавния аероплан. Това разгласи през днешния ден във Варна министърът на защитата Атанас Запрянов. В подготовката вземат участие представители на въоръжените сили, като координацията се прави освен на национално, само че и на интернационално равнище, в това число с сътрудниците от НАТО.

„ Най-важното е евакуацията да бъде безвредна, “ акцентира министърът.

По думите на Запрянов, към момента не е взето решение за потребление на военни самолети за задачата. В момента се прецизират описите на българите, които ще бъдат евакуирани, а екип на Държавния авиационен оператор е в подготвеност да излети за Ливан, щом се даде зелена светлина.

Същевременно, министърът разяснява и други настоящи тематики. Той разгласи, че черната кутия на самолета, който падна през септември край авиобаза Граф Игнатиево, към този момент е в Чехия, където се прави разбор на данните.

„ Когато бъде направена справедлива оценка, тя ще бъде показана пред обществеността, “ увери Запрянов.

Военният министър акцентира, че програмата за рационализация на Военноморските сили върви по проект. В близко бъдеще ще бъде направен и документ за закупуване на брегова система за бойния флот. Запрянов също по този начин изрази нуждата от обезпечаване на дронове и антидрон системи за военноморските сили.

Запрянов призна, че армията се сблъсква с дефицит на курсанти във всички военни учебни заведения, като означи, че мнозина отпадат по медицински аргументи. Все отново, заради плануваното нарастване на заплатите от 1 януари, броят на претендентите за военна работа се е удвоил.

„ Всички старания са ориентирани към сигурността и модернизацията на армията, “ сподели министърът по време на визитата си във Варна, където участва на формалното разкриване на образователната година във Висшето военноморско учебно заведение.

---

Този материал е написан благодарение на изкуствен интелект под контрола и редакцията на най-малко двама публицисти от Клуб Z. Материалът е част от плана " От мястото на събитието предава AI ".

 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР