Радикалното движение Талибан обяви амнистия за всички чиновници в афганистанското

...
Радикалното движение Талибан обяви амнистия за всички чиновници в афганистанското
Коментари Харесай

Талибаните няма да преследват Ашраф Гани

Радикалното придвижване „ Талибан ” разгласи прошка за всички служители в афганистанското държавно управление, в това число за президента Ашраф Гани. Те могат да се върнат и да живеят в Афганистан, разгласи високопоставеният талибански водач Халил ур-Рахман Хакани в изявление за пакистанската телевизия Geo TV.

Според Хакани, сред талибаните и президент Ашраф Гани, вицепрезидента Амрула Салех и съветника по национална сигурност Хамдула Мохиб „ няма омраза ”. „ Нашата страна прости на всички – от генерала до елементарния човек ”, съобщи Хакани.
 Талибаните наследиха недокоснати ресурси от скъпи изкопаеми Талибаните наследиха недокоснати ресурси от скъпи изкопаеми
Сега талибаните държат ключовете за недокоснати потребни изкопаеми за трилиони долари, в това число някои, които биха могли да подкрепя...

Той прикани също бягащите от страната афганистанци да не го вършат, обявявайки за агитация изказванията, че талибаните ще отмъщават, която се популяризира от враговете. Хакани сподели, че всички националности в страната могат да бъдат спокойни.

„ Таджики, белуджи, хазарейци и пущуни – всички са наши братя ”, увери той.

Независимо от това, броят на искащите да изоставен Афганистан продължава да бъде огромен, означават пакистанските медии. Сред тях са и към 800 пакистански и към 1000 индийски жители.

Източник: ТАСС

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР