Радикалното движение на талибаните заяви, че е установило пълен контрол

...
Радикалното движение на талибаните заяви, че е установило пълен контрол
Коментари Харесай

Талибаните установиха пълен контрол над Афганистан

Радикалното придвижване на талибаните съобщи, че е открило цялостен надзор над цялата територия на Афганистан, в това число провинция Панджшир.
Източник в района от своя страна сподели, че националните сили на съпротивата в провинция Панджшир, които не са се подчинили на радикалното придвижване на талибаните, са отрекли публикуваната по-рано информация от талибаните, че са съумели изцяло да завладяват района.
По-рано турският вестник Yeni faafak, базирайки се на своя сътрудник в Кабул, написа, че контролът над афганистанската провинция Панджшир е минал на страната на представителите на радикалното придвижване.
Изданието отбелязва, че в посочената провинция, ситуирана на 150 км от Кабул, е имало жестоки военни дейности.
След несполучливи диалози сред талибанските чиновници и делегацията на Националния фронт на съпротивата, бойците започнаха нахлуване против Панджшир по-рано тази седмица. Фахим Дащи, представител на милицията, че радикалите не са съумели да заемат нито един пост в района.
Той също по този начин сподели, че към 350 талибани са убити в боевете, без да показва броя на убитите в редиците на съпротивата. В същото време радикалите оповестиха сполучлив прогрес в Панджшир и желанията си да поемат контрола над цялата провинция „ в близко бъдеще “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР