Радикалният британски проповедник Анджем Чудари е изправен пред майски съдебен процес по обвинения в тероризъм

...
Лондонски съдия определи дата за майски процес срещу радикалния британски
Коментари Харесай

Лондонски съдия определи дата за майски процес срещу радикалния британски проповедник Анджем Чудари

От Асошиейтед прес 4 август , 2023 г., 12:04 ч.

ЛОНДОН -- Процесът срещу радикалния британски проповедник Анджем Чудари по обвинение в ръководене на терористична организация ще започне през май следващата година, каза съдия Петък.

Choudary, на 56 години, също е обвинен по две други точки по Закона за тероризма: членство в забранена организация, радикалната мюсюлманска група al-Muhajiroun, и адресиране срещи за насърчаване на подкрепата за организацията през изминалата година.

Британското правителство забрани Al-Muhajiroun през 2010 г. Оттогава групата действа под много имена, включително ислямската Общество на мислителите, казаха прокурорите.

Чудари, известен ислямистки проповедник, се яви за предварителното си изслушване в Централния наказателен съд, известен като Олд Бейли, чрез видеовръзка от затвор в Йоркшир. Чудри със сива брада и очила носеше бяла роба.

Съобвиняемият Халед Хюсеин, 28, канадски гражданин, се появи на видео от затвор в Южна Лондон.

Хюсеин от Едмънтън, Албърта, е обвинен в членство в ал-Мухаджирун. Прокурорите казаха, че той е работил онлайн с Choudary, за да осигури платформа за възгледите на групата.

Нито един мъж не е въвел признания и всеки говори само, за да потвърди самоличността си.

Съдията Джереми Бейкър насрочи изслушване за пледиране на 5 януари и условна дата за процеса на 20 май в Кралския съд на Кингстън.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР