Ради Лазарова е второ поколение създатели на официална и сватбена

...
Ради Лазарова е второ поколение създатели на официална и сватбена
Коментари Харесай

Няма обикновени хора, всеки човек е прекрасен

Ради Лазарова е второ потомство основатели на публична и сватбена мода с вълнуваща, сантиментална и истинска визия. Нейният присъщ креативен жанр намира отражение в стилната й къща "Блинк ". Част от моделите й са три или две в едно реализации, които разрешават дрехата да се комбинира в разнообразни разновидности. Дизайнерката залага на женствени силуети, красиви и настоящи съчетания на цветове, ръчно нашити авторски дантели, ефирни и нежни материи като тюл и коприна.

"Дъщеря ми Божидара е моето най-голямо ентусиазъм "


"Искам да показва себе си в най-хубавата светлина като създател "

- Как се стигна до решението да станете фешън дизайнер, Ради? Трудно ли бе реализирането на тази фантазия или се случи незабелязано?
- При мен забавното е, че съм второ потомство дизайнер. Наследила съм гения и трепета към модата от моите родители, чиито имена стоят зад основаването на известния бранд за публични и сватбени тоалети "Аз и ти ", който към този момент е на 28 години. Така че аз съм измежду булки още от дете, от доста ранна възраст. През годините съм прекарвала доста време измежду клиентките на моите родители и някак си непринудено и естествено пристигна решението да продължа да се занимавам с това.
- Афинитета към сватбената мода също ли наследихте от своите родители?
- Със сигурност! А и срещата с бъдещите младоженки основава необикновено възприятие. Обикновено когато се срещна с булката, чувствам нейния боязън, романтизма и вълнението й. Това е доста зареждащо и вдъхновяващо.
- Кои са най-актуалните трендове при булчинските дрехи?
- Напоследък са доста известни 3D флоралните претекстове. Лично на мен ми харесва да употребявам като акцент дрехи с голо рамо, което изважда на показ женствените форми и акцентира хубостта им. Друг, доста настоящ миг при сватбените дрехи са роклите с транспарантни елементи и декоративни детайли. Препоръчителните цветови комбинации са всички, известни досега: бяло, айвъри, ярко екрю или шампанско. Използваните материи са шифон, тюл, както и техни копринени разновидности...
- Наскоро представихте част от вашата артистична и изискана сбирка Womanity, която е инспирирана от самостоятелната, дръзка и провокативна модерна жена. Какво обръщение отправяте към представителките на нежния пол с тези облекла?
- Най-важното е да се усещат неповторими, приказни и разнообразни, доста забавни и извънредно настоящи. Създаването на тази сбирка поначало беше моя концепция за реализация на нещо в действителност друго като визия в формалните дрехи. Исках да показва себе си в най-хубавата светлина като създател. Използваните материи и цветове също са доста настоящи, харесваните от всички дами пудра, капучино, смарагдово зелено, черно, вишнево, алено, телесни нюанси сега също са доста търсени. Съчетавам сребро с розово - обичана моя композиция, много точки, доста хубост и 3D цветя...
- Къде и по какъв начин откривате или срещате вдъхновението за работата си?
- Моята дъщеричка е най-голямото ми ентусиазъм. Божидара е единствено на 7 години, само че към този момент взе участие в фешън ревю и показа една от моите рокли. Така че вдъхновението може да бъде подбудено от някоя персона, от забавна форма, даже от архитектурата... Силата на усмивката, сполучливите дами, красивите места ме карат да не преставам да работя на драго сърце.
- За вас също по този начин споделят, че сте дизайнерка, която се стреми да основава мечтаната от всяка дама рокля и да задоволява даже и най-изтънчения усет. Съгласна ли сте с сходни констатации и какво ви коства това в действителност?
- Скромността краси индивида, няма да приказвам за себе си по този метод, само че ще ви издам дребна загадка. Работила съм 10 години като моделиер-конструктор във фамилния ни бранд и доста време ми костваше да събера нужния опит и да се усещам сигурна: същински подкрепена както от екипа ми, по този начин и от моите познания и гений, с цел да покажа най-хубавото от себе си. Модната ни къща е доста високоспециализирана като съоръжение - това е нещо, което ни прави в действителност неповторими в България. Ние сме първенци във връзка с софтуерното развиване: можем сами да създаваме дизайна на дантелата. От една рисунка се получава крайният артикул, чието произвеждане е доста дълъг, хубав и несравним развой...
- С една от вашите рокли Наталия Гуркова неотдавна обра овациите на аления килим в Кан. Каква е предисторията на този тоалет: по какъв начин го създадохте, за какъв брой време, особено за нея ли беше предопределен или тя просто го хареса в подготвен тип?
- С Наталия Гуркова се запознахме, когато след София модерно уик взех решение да направя красива артистична фотосесия с нея и с Вероника Стефанова - и двете са носителки на купата "Мис България ". Исках да покажа една прелестна дама и една млада, таман навлизаща в живота жена, което отлично кореспондира с моята концепция за публични рокли. Наталия Гуркова има прелестен опит в модата, страховит усет, тя е доста стилна и изискана. Заедно избрахме една от роклите, която е част от сбирката ми публични дрехи Womanity. Разбира се, с нейна помощ двете доразвихме тоалета по този начин, че да има още по-приказен и приключен тип за аления килим.
- Направихте булчински тоалет и за певицата Рени. Как се случи? Тя ли ви потърси?
- Срещата ми с Рени беше изненада за мен, защото изобщо не съм очаквала толкоз известна българска певица да заложи навръх моя нов бранд. Самата тя е желала да се довери на млад дизайнер и в действителност не знаеше каква ще бъде нейната рокля. Имах няколко въпроса по отношение на концепцията на клипа й и след това дружно с Рени реализирахме тоалета. За мен тя е с прелестна огнена женствена същина, което беше същинско ентусиазъм за роклята й. Идеята бе да я пресъздам в най-хубавата светлина. И в последна сметка Рени беше доста щастлива.
- Пролича си и от фотосите, които се появиха в обществените мрежи... А има ли за вас значение дали вашите тоалети се носят от известни персони или от елементарни хора?
- Като всеки дизайнер съм щастлива, когато ВИП дами са облечени с мои облекла. Все отново те имат опция да носят тоалети и на международни дизайнери. Наталия Гуркова дори в едно изявление беше споделила, че са я питали дали моята рокля инцидентно не е на Ели Сааб. Сравнението с този популярен ливански дизайнер за мен в действителност е доста огромен комплимент, прелестно се усещам, това ми дава криле. А що се отнася до "обикновените " дами, считам, че няма елементарни хора, всеки човек е прелестен! Ако дамата желае да наподобява друго, стилно, забавно, впечатляващо и запаметяващо се, на драго сърце ще направя тоалет за нея, без значение от позицията й в обществото.
- Как бихте коментирали стила на политиците и известните персони в България? Допада ли ви по какъв начин се обличат и наподобяват?
- Българите и българките напоследък в действителност са доста осведомени, знаят много за стилните трендове, прелестно съчетават разнообразни детайли, имат доста стилно облекло. Допада ми по какъв начин наподобяват.
- Живеете и творите в Смолян. По-лесно ли се работи отвън София или срещате повече компликации?
- Този въпрос в действителност е много настоящ сега. Много постоянно ми се постанова да пътувам за среща с клиентки в София. Каня ги и в Смолян. Радвам се, че дамите се вземат решение на тази крачка и отделят от времето си да дойдат в този прелестен родопски град. Със сигурност нямам опция да изместя в София базата, хората и екипа, който работи за мен. Но бъдещата ми концепция е просто да отстранявам от времето си за срещи с клиентките ми в столицата и се надявам да привикна с пътуванията.
- Може ли съгласно вас млад дизайнер като вас да се устоя от мода в България?
- Всяко начало е мъчно. Модното обучение също коства скъпо. Аз съм приключила Нов български университет, семестрите не са по никакъв начин дребни, както и реализацията на дипломните работи в материи, която допуска да се изготви цялостна сбирка: от концепцията и рисунката до основаването на облеклата и ревюто. Да, скъпо е. Но поучавам всички родители на надарени деца да ги поддържат. Младите български дизайнери имат доста свежи хрумвания и се нуждаят от схващане и подпомагане.
- Наричат стилния ви бранд Blink "новото име на женствеността ". Как го приемате - като оценка на труда ви или по-скоро за вас това определение е отговорност и предизвикателство за още по-упорита работа?
- Предизвикателство, отговорност и доста висока оценка на работата ми... Безкрайно съм щастлива от сходни избрания, тъй като задачата на всеки дизайнер е да направи една дама красива.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР