Радев сигурно е бил зает. Поздравявам Атанасова и Белазелков и

...
Радев сигурно е бил зает. Поздравявам Атанасова и Белазелков и
Коментари Харесай

Бойко Борисов за отсъствието на Радев: Той еднолично и без изслушване си назначи конституционни съдии

„ Радев несъмнено е бил ангажиран. Поздравявам Атанасова и Белазелков и се надявам, че ще извършват прецизно законите на страната “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар след клетвата на новите конституционни съдии. 

„ Янаки Стоилов е прелестен правист, само че постоянно е бил от Българска социалистическа партия и отиде в Конституционен съд от Нинова “, даде образец Борисов.

Десислава Атанасова е напуснала партията още в деня на чуването и не е член на партията, удостовери ръководителят на ПГ на ГЕРБ. 

„ Отношенията ми с нея ще бъдат такива каквито са и с останалите конституционни съдии. Не съм аз този, който дава оценка на президента, това се прави на избори. Но когато обвиняваш Народното събрание в неяснота, когато еднолично и без чуване си назначил конституционни съдии, нямаш право на рецензия “, съобщи Борисов.

Относно диалога на Кирил Петков със Спас Русев водачът на ГЕРБ разяснява:

„ Разговарях с Кирил Петков за срещата му със Спас Русев, той ми сподели, че са пили кафе и нищо не са разговаряли. Като некоалиционен сътрудник аз попитах, той ми отговори. Днес ще бъде при Цветанка Ризова и ще приказва и по тематиката Чаталджа, Асен Василев в неделя ще приказва “. 

Борисов съобщи, че е питал Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер и Атанас Атанасов, а те са го уверили, че няма никакъв проблем по тематиката „ Чаталджа “ и той им има вяра.

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че години наред е приказвал за „ Пътя на Копринката “ и никой не е водил никакви следствия, както и се интересува. Сега когато Делян Пеевски повдига тематиката, стартират още веднъж да го питат.

Относно службите Борисов съобщи, че въпросът ще се разиска. „ Когато работим в положение на некоалиция не е редно да се приказва на първо място да е контрактувано, с цел да не се случи както е в Столичния общински съвет “.

„ Аз виждам, че има безспорна неспособност на този кмет и неговата клика да се оправят. Преписал е бюджетът на Фандъкова. Общинските съветници от ГЕРБ би трябвало да бъдат най-непремиримата съпротива. Вие се вършиме, че не виждате, че това са отрочетата на Държавна сигурност. Аз си припомням, когато Фандъкова назначи Барбалов и Атанасов ме прикани да го уволни, тъй като татко му е бил част от службите. Изпотрепаха се хората по леда, няма бюджет, няма нищо. Когато аз бях определен за кмет на София, имах 61 съветници от друга партия, всички гласоподаваха за мен в съвета, аз работих с непознати съветници две години “, съобщи Борисов.

Според него ПП-ДБ нямат отношение към Терзиев, а по време на изборите той е дал отговор на апелите на Кирил Петков. „ Няма да станем подлога на Държавна сигурност, тези които са умъртвили дядо ми “, добави водачът на ГЕРБ.  Той съобщи, че във връзка с министрите би трябвало да питат Мария Габриел и Николай Денков. „ Абсолютна неистина е, че Мария Габриел и Десислава Атанасова са в неприятни връзки “, категорчен беше той. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР