Радев прави партия на базата на подписите за референдум 3-ти

...
Радев прави партия на базата на подписите за референдум 3-ти
Коментари Харесай

Нинова нападна Радев: Иска да прави партия от амбиции за повече власт

Радев прави партия въз основата на подписите за референдум „ 3-ти март “. Това се употребява, с цел да се сътвори следващата персонална партия на президента, само че не съм уверена, че ще се получи. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите й това демонстрира желанието на Радев да има повече власт, с цел да въздейства върху ръководството на страната. Това прозира и в претекстовете, с които нападна измененията в Конституцията, тъй като той нападна единствено текстове, които засягат него и президентската институция. Той не нападна правосъдната промяна, само че нападна двойното поданство. А да си спомним по какъв начин е реагирал през 2021 година, когато се откри, че Кирил Петков има двойно поданство. Тогава Радев го отбрани и акцентира, че Петков носи България в сърцето си. Той обаче не насочва внимание към правосъдната промяна. И по тази причина се пита дали пък там няма сделка, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

На въпрос по какъв начин ще се случи ротацията и дали тя няма да остави държавното управление да извърши мандата си, Нинова изясни:

Не считам, че гладко ще мине ротацията и че държавното управление ще остане на власт 4 години. Всеки ден в сглобката се рекетират, това ще стане и по време на избора на регулаторите, те ще се избият за министри по време на ротацията, предвижда тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР