Радев е политик без бъдеще, то принадлежи на хора като

...
Радев е политик без бъдеще, то принадлежи на хора като
Коментари Харесай

Методи Андреев: Руското влияние започна да превзема България по времето на Сакскобургготски, лично Путин го е поискал това

Радев е политик без бъдеще, то принадлежи на хора като Кирчо и Асен – не са възпитавани по времето на комунизма

Ако Василев стане министър председател, ще изгони и Миторфанова от страната, споделя пред Faktor.bg някогашният народен представител и началник на комисията по досиетата

Интервю на Мая Георгиева

-Г-н Андреев, шпионският скандал с изгонените 70 съветски дипломати гръмна и отшумя. Но по какъв начин да бъдем безразлични - какво се случва с българите, които са работили с тях, доставяли са им информация, изпълнявали са задания, каква ще е ориста им, ще бъдат ли осветени?

-Резонен въпрос, само че ми е необичайно за какво сериозните анализатори не работят по тази тематика. Всъщност България е тежко проядена от съветски шпиони и това е от времето на Руското-турската война, т.е. повече от век. След войната Русия уголемява имперското си въздействие по нашите земи и го резервира до наши дни, без значение дали е била царска, болшевишка, руска или путинска.

-Какъв прочит на това въздействие може да бъде изработен в наше време?

-Много забавен, изключително след 1990 година Това имперско въздействие се развива исторически в няколко момента. Първо - по времето на президента Борис Елцин, който беше прозападно и демократично насочен. Тогава на власт в България беше Съюз на демократичните сили. Със своята политика сините направиха допустимо влизането на България в Европейски Съюз и НАТО. Има обаче едно голямо НО! Точно държавното управление на Иван Костов даде „ Нефтохим “ да бъде приватизиран от съветска компания. Припомням тази договорка, тъй като тя е емблематична за България. Компанията се оказа монополист, а българите и до в този момент са жертва на политиката им. По-любопитно е по какъв начин самият Костов прави оценка тази си политика. Наскоро той съобщи, че това била чисто пазарна договорка и щяло да бъде неточност от настоящето държавно управление, в случай че извърши заканата си да вземе на ръчно ръководство „ Лукойл “.

През годините Костов е упрекван във всички вероятни грехове, само че той не е простак. Няма по какъв начин държавникът Костов да не прави разлика сред пазарна договорка и геополитика. Тази договорка беше несъмнено геополитическа, което се и потвърди през годините. Трябва да се означи и фактът, че отново по времето на Костов бяха изгонени за първи път след рухването на комунизма съветски дипломати. Обявиха ги за личност нон грата, тъй като търсеха на наша почва корупционно предмостие в политическия хайлайф, с цел да осъществят имперските цели на Кремъл в бъдеще. Те бяха опасност за националната сигурност, опитваха се да корумпират част от българския хайлайф.

Вторият исторически интервал е присъщ със усилване на натиска на Русия към България.

-Кога се случва това?

-Процесът стартира по времето на ръководство на Симеон Сакскобурготски. Тогава въздействието на Русия внезапно се усили в България. По негово време службите получиха разпореждане да не пречат на настъпването на съветските ползи в България. Сакскобурготски е получил персонално писмо от Владимир Путин, който е упорствал да се даде зелена светлина на съветските ползи и въздействие. Писмото му е било донесено персонално от тогавашния основен прокурор Никола Филчев. Той е определен в ролята на куриер. Пред мен в неофициален диалог Филчев бе прям - президентът Путин е желал от Сакскобурготски Русия да има по-голямо политическо въздействие в България. Тогава се постави началото на този наобиколен развой, от който през днешния ден не можем да се отървем. Тогава се пръкнаха доста проксита, които и до през днешния ден имат въздействие – Милен Велчев, Дилян Пеевски, Николай Василев, който неотдавна беше препоръчан за министър председател от Слави Трифонов, който пък неотдавна смъкна държавното управление, което се опъна на Кремъл. От този кръг е и проф. Пламен Моллов, името му неотдавна се появи в корупционен скандал за гьола на Капитан Андреево, а преди месец същият царист се оказа измежду основателите на русофилската партия на Стефан Янев. Черешката на тортата е самият Бойко Борисов. Като погледнете всички тези лица са обслужили съветския интерес в друг интервал. Ако Костов продаде „ Нефтохим “, то Борисов даде на концесия Росенец и го трансформира в съветски анклав на „ Лукойл “. Като приказваме за обслужващите съветски ползи, ами да си спомним за прокурора Цацаров. Точно по негово време бе повдигнато обвиняване на военния министър Николай Ненчев за това, че вместо на съветски компании е дал поръчка за ремонт на МИГ-29 на полска компании. Какви ползи обслужва това неуместно обвиняване? Ами да си спомним за КТБ – посредством тази банка Русия направи това, което не съумя посредством Майкъл Чорни – пазаруване на българския политически хайлайф и слагането му в съветски зависимости. Пазаруването на политици, магистрати и общественици стана точно посредством КТБ и то не с по 4 хил лева, както в този момент се приказва. Това са дописници, сериозните „ създатели “ са поличавали десетки и стотици хиляди. Като приказваме за ерата на Сакскобурготски да не забравяме, че тогава бе рестартиран и различен мега корупционен план - АЕЦ „ Белене “, а играчи на Движение за права и свободи навлязоха и овладяха енергетиката, където и до в този момент имат мощно въздействие. Как да забравим, че при първото държавно управление на Борисов бяха спрени изследванията за газ в недрата на земята ни. Тези хора сътрудници на какво въздействие са? И защото поставихме в основата Сакскобурготски, то спомнете си – каква политика има и през днешния ден той към Русия, към мръсната война на Путин, към нещастието на Украйна, чии ползи защитава…

-Получавалите по 4 хил лева на месец от Русия наричате „ дописници “, само че не би трябвало ли въпреки всичко обществото да знае кой е манипулирал и преформатирал съзнанието му?

-Няма спор, добре е да излязат имената на тези „ герои “, само че резултат отново няма да има, в случай че осветяването не стартира от видните политици, които осигуриха стъпването на съветските ползи на наша земя. Трябва да има наказани и вкарани в пандиза от огромните играчи, „ дописниците “ са част от общия корупционен декор, те ще изчезнат с отсъствието на огромните играчи.

-Руските ползи не пробиха ли съдбовно и бизнеса ни?

-Да, там са доста мощни навлизанията. Знам примерно в този момент за няколко български компании, които са в развой на банкрут и евентуално са били перачи на съветски пари. Съответно има и такива съветски компании. Не е загадка от години, че над 40% е съветското наличие в българския бизнес и в това няма нищо инцидентно.

-Обезглавени са консулствата на Руската федерация в Русе и Варна, само че с тази купа се кичиха и българи, какво е тяхното въздействие в целия развой?

-Такъв почетен консул на Русия в Пловдив е предприемачът Георги Гергов, деен социалист. Той е водещ на една организация - масонската ложа „ Слънце орент “, която има много притеснително влияние и евентуално е обект на пробутване на рискови съветски ползи. Там е цялостно с видни политици, магистрати, предприемачи, които са свързани с Русия и обслужват техни ползи. Пробили са до най-високи равнища в страната.

-Как хората да се ориентират, кои са представителите на съветските ползи у нас?

-Много просто, ами огледайте се, ослушайте се кои лицата са срещу изгонването на съветските дипломати. Излиза майсторът на „ Големия шлем “ Георги Първанов и приказва против Кирил Петков, че не би трябвало да е повече министър председател. В тази група се изявява и Румен Петков… Поне в този момент да замълчат, знаем какво правеха през години за съветското наличие у нас. Наблюдавайте кои политици, политолози и публицисти са представителите срещу изгонването на дипломатите, и мислете чии ползи са нарушени, и дали те съответстват с вашите.

-Прочистването от съветско въздействие не може да мине без интензивността на специфичните служби…

-Да, те са извънредно значими. От времето на Сакскобурготски им бе неразрешено да работят срещу съветските ползи, това продължи като наклонност до в този момент. Даже и актуалният началник на ДАНС, назначен преди година от Румен Радев също заприказва за съветски пробив. Но огромният проблем е, че на основни места в тях са сложени хора, свързани със остарелия наказателен комунистически уред, който постоянно остава правилен на Москва, други пък са политически или корпоративно обвързани. Прочистването на службите е без различно, само че за това е нужна и мощна изпълнителна власт, и парламентарна власт. С дейностите си президентът е също част от казуса на службите. Радев в този момент се жали, че не получавал отчети, не знаел за съветските шпиони. Ако това е по този начин, да изиска тутакси оставката на шефа на ДАНС, нали той го е назначил. Просто се прави на вманиачен, манипулира. Той е получавал нужната информация и доста добре знае защо става дума. Всъщност не виждам разлика сред него и Бойко Борисов. В Европа се прави на натовец, а тук е русофил. Радев е политик без бъдеще, бъдещето принадлежи на хора като Кирчо и Асен – не са възпитавани по времето на комунизма. Това което направиха те, различен български политик не може да го реализира.

-Кои са най-важните им достижения?

-Две неща – първо, сериозен опит да скъсаме зависимостта от „ Газпром “ и второто – споделиха че съветското посолство е център на шпионажа на Балканите и за това би трябвало да бъдат изгонени подривниците, които се прикриват като дипломати. Аз съм сигурен, че в случай че Асен Василев направи държавно управление, ще изгони и Елеонора Митрофанова, в случай че дотогава Путин не я прибере.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР