Радев е категоричен, че трябва да се търсят всички възможни

...
Радев е категоричен, че трябва да се търсят всички възможни
Коментари Харесай

Румен Радев: „Голямата тревога е войната да не прерасне в ядрен конфликт”

Радев е безапелационен, че би трябвало да се търсят всички вероятни форми „ престъпните действия ” да бъдат прекъснати, без да рискуваме световен спор с непоправими последици.

Употребата на химическо оръжие и убийството на цивилни по време на спор е военно закононарушение. След като към този момент сме очевидци на толкоз доста почтени цивилни жертви, апелът ни е допустимо по-скоро да се провежда без значение интернационално следствие. Така президентът Румен Радев разяснява тематиката за войната в Украйна от Португалия, където е на публично посещаване, предава Нова тв. 

„ Ние би трябвало да разберем истината и всички виновни за тези безчовечен действия би трябвало да бъдат осъдени допустимо най-скоро. Ако не го създадем, тази война ще продължава. Колкото повече почтени цивилни жертви има, толкоз по-трудно ще се откри мирът ”, разяснява президентът.

По думите на Радев дали НАТО би трябвало да се намеси в спора е извънредно внимателен въпрос. „ Ние към този момент имаме ясни изказвания на генералния секретар на Алианса и на президента Джо Байдън, както и на други държавни ръководители, че намесата на НАТО в Украйна крие огромния риск от Трета международна война. Голямата паника е тази война да не прерасне в нуклеарен спор. 6 000 нуклеарни глави има минимум в арсенала на Руската федерация ”, предизвести той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР