Радан КъневПред обществото и държавата ни има три пътя. И

...
Радан КъневПред обществото и държавата ни има три пътя. И
Коментари Харесай

Пред обществото и държавата ни има три пътя, народните представители трябва да изберат един от тях

Радан Кънев

Пред обществото и страната ни има три пътя. И народните представители би трябвало да изберат един от тях, и то на следващия ден:

1) Да продължим напред, с сложни договаряния и взаимни отстъпки, в които непрекъснато търсим единодушие по най-важните тематики, които сплотяват обществото, като одобряваме несъгласията си по други.
С всички компликации, по този път през днешния ден имаме:
- голям триумф в договарянията с Европейски Съюз по приемането на Северна Македония (и тъкмо това трябваше да гласоподава Народно събрание през днешния ден, вместо безмисления и разделящ спор по вота);
- работещ газов интерконектор с Гърция;
- проектобюджет, който дава най-малко някакви отговори на инфлационната рецесия.

2) Да се върнем обратно към ръководство на ГЕРБ+ДПС, с поддръжката на Слави Трифонов и Петата колона на Кремъл.

3) Да се потопим умишлено и целеустремено в безпорядък, с парализирани държавни институции по време на война и инфлация, посредством нови избори, в които единствено едно е предвидимо - че ще произведат по-разделен и сложен парламент.

Вторият вид е в действителност неосъществим - гласоподавателите на нито една от партиите, които се сплотиха, с цел да смъкват господин Никола Минчев предходната седмица, не го одобряват. Останалите жители пък го отхвърлят изрично и абсолютно. Връщане обратно няма. Остават, значи, единствено два избора, два пътя. Не е кръстопът, а е единствено нагоре или надолу.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР