Ръчният багаж, когато летите със самолет е нещото, без което

...
Ръчният багаж, когато летите със самолет е нещото, без което
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за ръчния багаж при полет

Ръчният багаж, когато летите със аероплан е нещото, без което никой не потегля на път. Възможно е да пътувате за малко и да нямате потребност от регистриран багаж, само че ръчният си остава нужда даже и при еднодневно странствуване. Колко багаж можете да носите, какво следва, в случай че размерите или килограмите надвишават условията и какво можете да сложите в багажа си, коментират специалистите в самолетните пътувания - онлайн туристическа организация eSky.
Колко е разрешеният ръчен багаж в самолета?
Всяка самолетна компания има своите условия за размери и килограми, само че нормално позволеният, безвъзмезден ръчен багаж е към 10 кг. Относно размерите - те варират и е добре постоянно да проверявате какви са условията на самолетната компания, с която летите.
Ако ползвате постоянна самолетна компания, сигурно ще имате по-голяма независимост от позиция на размерите и броя багаж, който можете да качите на борда. Тези компании позволяват да пътувате с изключение на с ръчен куфар с приблизителни размери 55x40x20 см, също и с чанта с персонални движимости, нужни по време на полета.
Нискотарифните компании са по-рестриктивни и постоянно лимитират ръчния багаж до по-малки като размери чанти. От няколко месеца двете най-популярни в България нискобюджетни самолетни компании вкараха и възнаграждение за по-голям ръчен багаж, както и опция той да бъде чекиран, наред с записания. При тях разрешеният безвъзмезден багаж на борда е с размери към 40x30x20 см.
Куфар, сак или раница?
Стига да дава отговор на размерите, можете да ползвате всевъзможен вид чанта. Важно е да знаете, че куфарът се мери дружно с колелата и дръжката. От тази позиция раницата и сакът ви дават по-голяма еластичност. Не забравяйте, че тежестта на багажа включва тежестта както на движимостите, по този начин и на самия куфар.

Какво следва, в случай че багажът надвишава рестриктивните мерки?
На всяко гише за чек-ин на летището има по този начин наречените „ кошници ", в които всеки пасажер може да сложи багажа си и да ревизира дали чантата му дава отговор на размерите или ги надвишава. Ако разликата е минимална, е доста евентуално да нямате проблеми със чиновниците. Ако въпреки всичко разминаването се окаже проблем, то е допустимо да се наложи да заплатите в допълнение. Именно по тази причина е добре постоянно да се придържате към условията.
Кои са разрешените и неразрешените за транспорт движимости в ръчния багаж?
От съображения за сигурност са основани интернационалните правила, определящи разрешените и неразрешените движимости за транспорт в самолета. Има неща, които могат да бъдат транспортирани единствено в записания багаж - например остри предмети като нож, ножица, пила, тирбушон. Същото важи за сешоар, преса за коса, оръжие и патрони.
Мит е, че течностите на борда са неразрешени. Позволените течности в ръчния багаж са най-много литър, в опаковки не по-големи от 100 мл. От eSky предлагат всички те да бъдат отделени в особено затварящо се пликче, с цел да можете да ги извадите елементарно, в случай че се наложи да ги покажете при инспекцията.
В ръчния си багаж можете да имате медикаменти за грип и простуда, а в случай че приемате по-специфични лекарства, носете ги в истинската им опаковка, дружно с рецептата.
Храна на борда се позволява в рационални количества и истинска опаковка, само че в случай че имате вода, ще бъдете помолени да я изхвърлите, с изключение на, в случай че не сте я закупили от безмитната зона преди да се качите в самолета.

Не забравяйте да проверявате условията на самолетната компания, с която летите, и се придържайте към откритите правила за ръчен багаж, с цел да имате безпроблемно и прелестно пътешестване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР