Работодателите вече могат да отказват да наемат осъждани педофили, когато

...
Работодателите вече могат да отказват да наемат осъждани педофили, когато
Коментари Харесай

Работодателите вече могат да отказват да наемат осъждани педофили за работа с деца

Работодателите към този момент могат да отхвърлят да наемат осъждани педофили, когато активността им ще е обвързвана с деца. Това одобриха дефинитивно депутатите в Народното събрание.

Народното събрание одобри предложение на Петър Петров от " Възраждане " за основаване на Национална осведомителна система за предварителна защита и отбрана от педофилия и на Национален указател за случаите на педофилия. Регистърът ще е част от осведомителната система. Той ще съдържа данни за случаите на полово посягане над деца, по които има постановени присъди, данни за причинителите, типа закононарушение.

Порталът ще се поддържа от Министерството на вътрешните работи, като достъп до него ще имат Министерския съвет, общините и локалната администрация, Държавната организация за протекция на детето, Агенцията за обществено подкрепяне, общинските комисии за детето, Народното събрание и съдилищата. Достъпът ще е безвъзмезден.

Работодателите, извършващи активност с малолетни и малолетни, ще са задължени да изискват информация от Националния указател на случаите на педофилия и ще имат право да не наемат служащ на трудов или цивилен контракт.

Извършителите на домашно принуждение ще бъдат задължени да изоставен взаимно населяваното жилище с жертвата, няма да имат право да се приближават до дома и работата на жертвата и ще са задължени да посещават стратегии за справяне с гнева и експанзията.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР